Det här receptet har sitt ursprung på ICA och hittas lätt i deras receptarkiv. Då innehåller det dock lammkorv, och vet ni hur ofta jag äter lamm? Just det - aldrig. Man kan så klart använda annan korv också, men det har jag heller aldrig gjort. Jag håller receptet vegetariskt, och har en lite annan metod än i originalet. Så här gör jag.
Grekisk plåt
500 g potatis
1 förpackning kokta kikärter
oliver efter smak, urkärnade
(Haricot vertes)
olivolja
2 tsk torkad oregano
½ tsk salt
1 rödlök
2 vanliga tomater, eller motsvarande mängd småtomater
150 g fetaost
Värm ugnen till 225℃.
Skala potatisen och skär den i mindre bitar. Skölj kikärterna och torka dem (hyfsat) torra med hushållspapper. Blanda potatis, kikärter, oliver, olja, oregano och salt på en plåt och ställ in i ugnen 15 minuter.
Senast hade vi även i haricot vertes, eller gröna bönor, eftersom vi hade skördat de sista några dagar tidigare. Det brukar vi inte ha med andra ord, men det blev gott. De fick följa med in samtidigt som potatisen.
Skala löken och skiva den tunt. Tärna tomaterna, eller halvera körsbärstomater.
När 15 minuter gått, ta ut plåten och rör ner lök, tomat och smulad fetaost. Ställ in i ugnen 10 minuter till, eller tills potatisen är klar och allt fått fin färg.
Ät som den är, eller servera med tzatziki till.
God även i lunchlåda dagen efter. Som jag ätit den idag.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar
Tack för din kommentar!
Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .