Har bakat äppelpaj. Ställde pajen att svalna. När jag skulle ta hand om den saknades ganska mycket av den, skulle tippa på en normalstor portion. Och med tanke på att alla barnen bedyrade sin oskuld i pajstöldsfrågan samt att jag hittade katthår i varierande färg i direkt anslutning till pajen, så misstänker jag starkt att det var katterna som hade varit där och mumsat. Gott för både människa och djur, med andra ord.
Äppelsmulpaj
4-5 äpplen
2 msk socker
1 msk kanel
Skala äpplena, ta bort kärnhusen och skiva ner äpplena tunt. Lägg äpplena i en pajform, strö över kanel och socker.
1½ dl havregryn
1½ dl vetemjöl
2 - 3 msk socker
100 g kylskåpskallt smör
Lägg allting i en matberedare monterad med kniv och hacka snabbt ihop till smulor. Strö dessa jämt över äpplena.
Grädda pajen mitt i ugnen, 200 grader, 20 - 25 minuter.
Servera med vaniljsås, grädde eller glass.
Och detta är relevant i ett blogginlägg med ett pajreceot på vilket sätt? Eller överhuvudtaget?
SvaraRadera