fredag 30 april 2010

Valborgsmeny

Jepp.
Jag var alldeles för tankspridd för att fota härligheten, men jag hade bjudit in mina föräldrar och älskade makens föräldrar på en ytterst trevlig kväll. Och vi åt en massa god mat.

Som fördrink - Mojito (1 glas)
1/4 lime
myntablad
Muddlas i ett glas. Fyll på med is. Tillsätt sedan:
2 cl rom
2 cl sockerlag
och fyll sedan upp med sodavatten. Sätt i ett sugrör. Drick och var lycklig.

Förrätt - melon med blandade charkuterier

Huvudrätt - grillat kött, sallad med avokado, oliver och soltorkade tomater, levain, coleslaw och aioli.

Efterrätt - marängtårta à la tomt-i-skåpen
1 marängbotten
hallonsylt
vispad grädde
saft från ½ citron
rivet limeskal
Bred hallonsylt på marängbottnen. Vispa grädden med cironsaften. Bred denna ovanpå sylten. Dekorera med lite rivet limeskal. (Visade sig vara tokgott och alldeles lagom efter en mastig måltid.)

PS. Mamma ville ha receptet på brödet. Ser jag som ännu ett gott betyg.