fredag 29 mars 2013

FredagsFilmen: The Host

För lite mer än ett år sedan fick jag veta att den här filmen var på gång och nu är den äntligen här. "The Host" är en filmatisering av en bok så jag är medveten om att det kan bli pannkaka av alltihop (boken är väl ändå (nästan) alltid bättre?) men eftersom jag älskade boken så kanske jag i varje fall gillar filmen? 
Det är Stephenie Meyer som skrivit "The Host" och hon är inte direkt obekant som författare till de senaste årens vampyrhysteriböcker - "Twilight" och polarna. Men nu är det inte vampyrer och varulvar utan utomjordingar. 

Bildkälla IMDb.
Mänskligheten är nästan helt utplånad av en utomjordisk ras som tar över de mänskliga kropparna och raderar deras minnen. Melanie är redo att kämpa till sista blodsdroppen för att hindra att hon, hennes bror eller hennes älskade blir tagna och förvandlade. Men så kommer dagen då Melanie blir infångad och Wanda blir inplanterad i hennes kropp. Men Melanie tänker inte ge sig utan kamp.


2 kommentarer:

  1. Jag är nyfiken på den, jag älskade ju Twilight så jag undrar om jag kanske kan gilla den här också...:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bara ett tips - läs boken först. Läste nyss en recension som inte var helt positiv till att det tydligen blir en kärlekshistoria av något som hade kunnat bli bra science fiction. Men som sagt - jag har ju inte sett den än.

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .