fredag 8 mars 2013

FredagsFilmen: Moulin rouge

Nästan så jag glömde bort FredagsFilmen idag. Har fastnat ganska så jättemycket i Klaine fan fiction. And on that note...
I gårdagens Glee var det ett väldigt fint sångnummer med, hämtat från denna veckas FredagsFilm, Moulin Rouge. Ett sånt där nummer som inger hopp, kan man säga. Och när man ser det så vill man se filmen. Igen. Upprepade gånger. För den är fantastisk.

För manus och regi står Baz Luhrman och den här filmen avslutade hans Red Curtain Trilogy. Filmen är smockfull med musikalnummer baserade på kända sånger. 

Bildkälla Quotes worth repeating

Året är 1899 och Christian, en ung engelsk författare, har kommit till Paris för att uppleva den bohemiska revolutionen. På klubben Moulin Rouge träffar han och förälskar sig i den vackra Satine, klubbens stjärna. De inleder en passionerad kärlekshistoria som hotas av klubbens välgörare, The Duke, som vill ha Satine för sig själv. Men en kraft mäktigare än någon av dem, något som inte ens kärlek kan besegra, drabbar dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .