måndag 16 december 2013

Säsongssammanfattning: American Horror Story - Asylum

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Det tog ju inte lång stund att titta på säsong två av "American Horror Story", den med undertiteln "Asylum". Faktiskt så är jag dessutom snart ifatt på säsong tre, "Coven", och den är i mitt tycke den bästa hittills. Och "Asylum" var sådär.

"American Horror Story" är alltså en serie med olika handling i varje säsong. Den andra säsongen heter "Asylum" för att den utspelar sig på mentalsjukhuset Briarwood, for the criminally insane, som drivs av den katolska kyrkan med syster Jude i spetsen. Huvudhandlingen är förlagd till 1964.
Till Briarwood kommer Kit Walker, anklagad för att vara seriemördaren Bloody face som dödat, flått och halshuggit minst tre kvinnor varav hans fru skulle vara en. Han hävdar dock att hans fru blivit tagen av utomjordingar och hennes kropp har inte återfunnits. 
På sjukhuset arbetar även den blyga syster Mary Eunice, doktor Arden, monsignor Howard samt att doktor Thredson ansluter för att avgöra huruvida Kit kan ställas till svars för Bloody faces brott eller om han är galen. 
Bland patienterna finns förutom Kit, nymfomanen Shelley, yxmördaren Grace och journalisten Lana.

Bildkälla Collider
Favoritavsnitt: 2x4 & 5 "I am Anne Frank part 1 & 2". En kvinna som påstår sig vara Anne Frank kommer till Briarwood. Hon säger sig känna igen doktor Arden som Hans Grüber, en hänsynslös läkare i koncentrationslägret.
2x13 "Madness ends" Avslutningsavsnittet som gav svar på många frågor men samtidigt ställer några nya. Allt berättat i intervjuform när Lana intrevjuas om sin omfångsrika karriär med utgångspunkt från hennes avslöjanden om det som hände på Briarwood.

Favoritkaraktär: Lana (Banana).

Favoritpar: Kit och Alma. Även om det bara var litet och kort var det den kärlekshistorien jag tyckte bäst om.

Bäst i säsongen: Samtidigt som det så klart är lite frustrerande att inte få alla svar så var det lite befriande också. Gillar att tänka själv.

Värst i säsongen: Att man släppte vissa trådar lite för lätt. Som det med att syster Mary Eunice skulle vara besatt. Poff bara så var det borta. Jaha... snopet...

Övriga kommentarer: Inte den bästa säsongen alltså, men sevärd ändå. Mest otäck för att man beskriver människors ondska, snarare än spökens som det var i första säsongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .