torsdag 5 december 2013

These are a few of my favourite things - kitchen edition


Världens minsta ballongvisp? Nej - det är en champagnevisp! Varför man nu i hela friden skulle vilja vispa bort bubblorna i champagnen... Jag använder den till att vispa ihop såser, omelettsmet, aioli och andra trevligheter. För mig är den oumbärlig. (Tur jag har två.)


Eftersom vi nästan alltid köper våra oliver med kärna (utom de citronfyllda som är rent galet goda) så behöver man en olivurkärnare. Den funkar att kärna ur körsbär med också, om man står ut med att köket ser ut som en splatterfilm.


Liten, liten kruskavel. Perfa att kavla spisbröd med, sådana där små som man steker i stekpannan. Chapati, tunnbröd, soppbröd, panikbröd...


My preciousssss......


Man kan aldrig ha för många tekannor. Jag har för få.


Älskar älskar älskar mönster Berså. Det här är nyproduktion. Kostar lika mycket som de från förr i tin. Fått i present från min underbara svägerska och hennes man.


En av favorittekopparna. Fanns på Indiska. Jag har två - om jag skulle råka slå sönder den ena menar jag.


Något att ha i tekopparna. Jag älskar Kusmi-te. Just nu jobbar jag med de här.


Min fina kryddhylla i mitt fina kök - en av de saker jag gillar mest med köksrenoveringen faktiskt. Gjord med tavellister från IKEA.

2 kommentarer:

  1. Ja de gamla mönstren är ju fantastiskt fina. Jag har precis fått lite olika delar av Mon Amie som jag älskar men Berså är verkligen tjusig den med.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mon amie är också supersnygg, men Berså har jag alltid känt lite extra för. Min farmor och farfar hade lite porslin i det mönstret i sitt kök när jag var liten - numera har jag dem. :)

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .