söndag 4 oktober 2009

Inlägg 100!

Igår joinade jag, älskade maken och stora J resten av Sverige och tittade äntligen på "Män som hatar kvinnor", filmen baserad på Stieg Larssons roman. De har jag läst i varje fall!

(Vink vink till vännen T! Jag såg dig allt! Svårt att inte göra med tanke på var du satt någonstans.... Inte helt fräscht kanske. Men jag vet att det var rollen och inte du. Kram på dig!)

Det var en jättebra filmatisering av romanen. Visst - vissa saker/karaktärer var borta eller nerbantade, men hade man följt boken till punkt och pricka hade filmen blivit bortåt 4 timmar lång. Orka. MEN - det var en sak som hade ändrats som störde mig och ännu mer störde det älskade maken. Nu kommer en spoileralert!
I boken och filmen tilldöms Mikael Blomkvist ett fängelsestraff på några månader. I romanen avtjänar han detta straff mitt i handlingen, i filmen först efter det att han löst gåtan med Harriet Vanger. Och här kommer det som stör oss... Om man väntar på att avtjäna ett straff - får man verkligen i verkligheten sätta sig på ett plan och åka till Australien då?????? Innan avtjänat straff???? Tror inte det va. (Läste du det här utan att ha sett filmen så skyll dig själv - jag sa ju att det var en spoileralert!)

För övrigt tycker jag att Lisbeth Salander hade en väldigt cool frisyr. Det var ju att tag sen jag klippte mig.... Hmmmm......