torsdag 15 oktober 2009

Läsedagbok

Perny pratade inte zombies enbart med sina barn igår utan även med mig. Vi diskuterade nämligen John Ajvide Lindqvists bok "Hanteringen av odöda" som vi båda läst och tyckt sådär om. Då kröp det fram att jag skriver läsdagbok, och DET tyckte Perny att jag skulle skriva mer om. "Det vore jätteintressant!" eller nåt liknande sa hon. Så....

Jag skriver alltså upp vad jag läser. Titel, författare, när den blev utläst, betyg (1-5) och en liten reflektion. Ibland är denna reflektion av väldigt privat natur och ibland är det spoilers så det sprakar om det. (Därför var det kanske inte helt lämpligt att älskade maken försökte läsa vad jag skrivit om Dark Tower innan han läst den, för jag avslöjade slutet. Jädrar vad skäll han fick!) Det var ursprungligen ämnat för endast mina ögon, liksom. Men nu tänkte jag dela med mig av mina reflektioner av tvenne böcker. Vill du inte veta så läs inte mer från och med NU.


Låt den rätte komma in
John Ajvide Lindqvist
2009-07-15
Betyg 5 av 5

Jag hade VÄLDIGT höga förväntningar på den här boken, eftersom jag hört så mycket positivt om den (och om filmen). Så höga förväntningar att jag faktiskt var lite orolig för att läsa den. Tänk om det var mina höga förväntningar som skulle göra mig besviken, om jag nu blev det, snarare än romanen i sig. Jag hade inte behövt vara orolig. Mina förväntningar blev infriade med råge.
Svensk skräck är man inte direkt bortskämd med, så då är det extra trevligt när det är så här bra. Mina tankar går till Joe Hill och de stämningar han skapar. Den där oviljan att lägga ifrån sig boken. Den bästa känslan för en bokslukare som mig.Hanteringen av odöda

John Ajvide Lindqvist

2009-10-07

Betyg 3 av 5

Inte alls lika tät och spännande som "Låt den rätte komma in", men ändå bra. Kändes lite spretig ibland, kanske för många karaktärer.

Från vampyrer till zombies - har alltid gillat vampyrer mer. Kanske beror på det?

Skräck - javisst - men samtidigt en roman kring funderingen vad som egentligen händer efter döden. Lite intressant.

Så Perny.... Nu när jag har läsedagboksbloggat - när kommer din roman? ;)

3 kommentarer:

  1. Men den stora besvikelsen är väl då att den första bok som jag vill skriva är inte skräck, det är först andra eller tredje boken som blir det temat är jag rädd. Den första är en framtidsroman.

    SvaraRadera
  2. Jag blir glad bara jag får en ny roman att läsa! Skriv lite nu. Skräck, sci fi, chick lit, romantik. Me like! Men ingen deckare va? ;)

    SvaraRadera
  3. Nej, jag jobbar på en framtidsroman, eller är det en framtidsroman hmmmmmmmmm, tja, det får vi väl se ;)

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .