fredag 22 januari 2010

Yoga-uppdatering

Det var ett tag sen jag skrev något om min yoga. Det beror på att jag har varit en dålig flicka och skäms lite över det. Och jag vet att jag har sagt det förut, men nu känns det som att jag är på gång på allvar.

Förra helgen var jag iväg till Stockholm för en helt underbar helg med goda vänner, härliga yogapass och mycket inspiration. Bland annat fick vi öva på "yogisk konsultation". Ett finare uttryck för att hjälpa en elev med ett visst problem eller en viss frågeställning att hitta ett pass eller en övning eller en meditation som passar. Detta gjordes i grupp, och min grupp kom fram till att jag behövde jobba med min eld och min rygg. (Elden i det här sammanhanget är inte en brasa, utan elden inom oss. Det går bra att kalla det vilja om ni vill. Eller jävlaranamma.)
Jag fick ett kort pass om 4 övningar att göra varje morgon, man kan till och med göra det i sängen om man känner sig lat, samt ett pass för ryggen att göra minst 10 gånger till nästa gång vi träffas.

Självklart har jag nu blivit förkyld.

Det är svårt att hitta motivationen då, men jag måste nog faktiskt få berömma mig själv lite nu. Jag gör mina pass ändå! Hör och häpna. Det är här jag skulle ha gett upp för bara en vecka sedan.

Det gäller att anpassa sig. Gud, vad svårt jag har haft för det. Istället för att göra en jobbig övning i 3 minuter samtidigt som jag tror jag ska kvävas av mitt eget snor - ta ner det. 1 minut får räcka. Hellre 1 minut med en korrekt övning än 3 minuter med en hafsig och slarvig. Det tog bara 4 år för mig att fatta det...

Så jag jobbar på med mina ryggövningar, och för mitt inre lilla öga ser jag min grupp som peppar mig med sina leenden och sin energi. Det känns kanon!

Och tur är väl det, för i eftermiddag ska jag hjälpa Perny att hitta en meditation som kan hjälpa henne att varva ner. Efter det ska vi baka pizza med alla våra barn (inklusive de där som kallar sig äkta makar) och ha det roligt!

Förkyld eller inte - just idag känns mitt liv toppen. Jag tror jag ska stanna i den känslan.