söndag 4 september 2011

Biobesök

Det är inte ofta jag går på bio numera. Någongång där när jag gifte mig och klämde ut mina två yngsta barn, så blev det glesare och glesare mellan biobesöken. Det är ju så bekvämt att sitta hemma, man kan pausa och gå på toa, poppa mer popcorn, svara om det ringer i telefonen.
Jag önskar innerligt att killarna som satt på samma rad som mig och älskade maken igår hade tänkt på det. För jag vet inte varför det är så att jag alltid ska hamna i direkt närhet av folk utan biovett när jag går på bio. Vad är det med folk? Varför sitta och småprata hela tiden filmen visas, surfa på mobilen, spela spel på mobilen (!), resa sig och vanka fram och tillbaka, fnittra under en dödsscen...
Varför lägger man dyra pengar på en biobiljett om man ändå inte bryr sig om vad som händer på duken? Jag fattar verkligen inte, och kommer aldrig göra det. Lite hyfs och hänsyn vore kanske inte helt fel.

Om filmen var bra? Låt mig se... Vi såg alltså "Cowboy & aliens", vi körde sten-sax-påse på den och älskade maken vann, annars hade det blivit "Captain America". Igår gav jag den 2 i betyg. Idag vaknar jag och inser att jag knappast vet vad den handlade om. Så var den bra?

Nej. Vänta på dvd:n. Så kan ni sitta och småprata under filmens gång utan att störa en surtant som mig.