måndag 12 september 2011

I förkylningstider

Skolstarten är några veckor gammal. Som älskade makens mormor sade i den vevan - nu kommer förkylningarna och lössen! Så här är mitt lilla tips:
nässköljningar.


Jepp, du läste rätt. Den här blå kannan i förgrunden som ser ut som om den har en lång och smal penis, är en nässköljare. Man fyller den med vatten och lite salt (det är det måttet är till för), sticker pipen i näsan, lutar sig över valfri diskho/tvättställ och häller. Ut ur andra näsborren kommer så vattnet med skräp, snor och oönskade mikroskopiska små varelser som gör dig sjuk.
Det kanske krävs några hällningar för att få in rätta knycken, och till en början kan det kännas obehagligt, men jag lovar att det hjälper. Fungerar fint mot luftburna allergier också. Jag behöver inte alls ta medicin lika ofta under pollensäsong sedan jag började skölja näsan.

Det här är en gammal bild så feel free att ignorera spikmattan. Jag älskar fortfarande min när jag har en dålig ryggdag eller svårt att somna. Jag blir som en lealös katt av att ligga på den en kvart eller så, men jag vet att många är skeptiska till den. Jag tillhör dock inte den skeptiska kategorin.

Mitt tips mot löss? Skaffa en luskam och kontrollkamma. Mer än en gång.