söndag 20 november 2011

Buffy vs. Edward

Ibland blir jag så satans trött. Som till exempel när man gillar Twilight, som jag gör, och helt plötsligt får en massa ovidkommande och ovälkomna kommentarer om hur mycket bättre Buffy är. Som om jag bryr mig. Vilket jag inte gör. 




Vi kan ju börja med det enkla faktum att jag aldrig tittat på Buffy. Inte ett endaste litet avsnitt. Vet inte varför, det bara blev så. Om jag såg det skulle jag säkert gilla det, men nu har jag alltså inte sett det. Alltså har jag inget på fötterna för att argumentera om vem som är "bäst" och vem som skulle vinna en fight mellan Buffy och Edward. Det enda jag vet om Buffy är att jag tycker att Sarah Michelle Gellar har en ful näsa. Och så har jag sett filmen, men det var för så länge sedan att jag inte minns den. Alls.


Jag säger inte att Buffy är dåligt, för det vet jag som sagt inget om. Vad som är dåligt är däremot att alla Buffy-fans bestämt sig för att Twilight är dåligt och att det ska de minsann slå i huvudet på oss som gillar Twilight så fort tillfälle ges. Oftast skiter jag i kommentarerna eftersom jag, som sagt, inte känner till Buffy, men vissa Buffyister kan bara inte ge sig. Och ja - ibland känner jag mig påhoppad och provocerad och på det blir jag så satans trött.

Så kan vi komma överens om en sak? Jag låter er gilla Buffy och ni låter mig gilla Twilight. För det är faktiskt okej att gilla olika saker, och man får gilla olika saker utan att bli hånad för det.