tisdag 22 november 2011

Att tillhöra en minoritet

Jag gillar ju katter, har två själv, men det finns en typ av katter jag fullkomligen avskyr.


Just det - lussekatter! Fy satans vad äckliga de är! För saffran är äckligt. Jo - jag tycker det. Nu var det säkert en och annan av er som satte era älskade lussekatter i halsen av förvåning, men så är det. Jag tycker saffran är vidrigt. Jag tycker faktiskt att det luktar så äckligt att jag blir illamående av det. Så i det här huset bakas det inga lussekatter. Vill ungar och make ha sådant får de äta det någon annanstans. Och november/december är inga roliga månader för mig att vistas i butiker med bageri/bake off för de där lussekatterna stinker överallt.

Och så har vi folks reaktioner. De tittar på en som om man precis erkänt ett mord när man meddelar att man inte äter saffran. Som att man är jättekonstig. Och jag antar att jag är det för under hela mitt liv har jag bara träffat en enda person till som inte tycker om saffran. En. Det är han och jag mot världen, typ.

Men ät ni era lussekatter. Ni kan få mina med.

6 kommentarer:

 1. Du får helt enkelt flytta till västkusten, där är det ingen som gillar det gula guldet.

  SvaraRadera
 2. Så det är DÄR alla saffranshatare gömmer sig. Men jag vill inte flytta dit. Trivs bra under min korkek.

  SvaraRadera
 3. Jag HATAR också saffran! Men så bor jag ju på Västkusten också. Förstår verkligen inte tjusningen med det...
  Var på middagsbjudning med familjen en gång när jag var liten, och gissa vad deet bjöds på? Jo, saffranssoppa... Det blev varannan mun julmust/cola på den! Hemsk middag, med jag lyckades tvinga i mig allt!

  SvaraRadera
 4. Min mamma visste ju mycket väl att jag inte gillade saffran så hon bakade vanliga bullar till mig. Och packade in dem tillsammans med saffransbullar!!! Jo, för det tog de ju ingen saffranssmak av...

  Så jävla äckligt. Jag hade aldrig i livet ätit den där soppan. No freaking way.

  SvaraRadera
 5. Vad bra att det är fler än jag som inte gillar saffran! Jag trodde jag var ensam... och då bor jag ändå på Västkusten, men alla jag känner äääälskar saffran ändå :p
  Fast jag äter det, om jag måste, om jag blir serverad det och ska vara artig. Men gott är det inte, får jag välja blir det helt klart vanliga, oförstörda bullar!

  SvaraRadera
 6. Äter det inte alls. Mår illa bara av lukten. Äckligt!

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .