torsdag 25 februari 2010

Avatar

I kväll joinade jag och älskade maken mänskligheten - vi var på bio och såg "Avatar".


Ja, man har ju undrat ibland om det bara var vi två på denna runda jord som inte hade sett den, men salongen var faktiskt fullsatt. Eller så hade alla andra sett den förut, vad vet jag.

Nåja...
Fy faen vad besviken jag blev!

Vet inte om jag läst för mycket filmvetenskap för att tycka att det är tokbra (40 poäng - tack så mycket) eller om jag bara har sett för mycket film i allmänhet för att bli till mig i trasorna.
Det är en snygg film - men bra? Njaeää... Jag tycker ju inte det. Förutsägbar är mer ordet jag söker. Det här har man liksom sett förut.
Min vän Japetus jämförde den med "Dansar med vargar" och det tycker jag är en rättvis jämförelse. Liksom "Stargate" som älskade maken tyckte, och även en liten släng av "Matrix".

Recept:
En nypa av det här och en nypa av det där, en slev av detta och en skopa sånt. Tillsätt en massa CGI, rör om et violá - "Avatar"!

Jag hade kunnat vänta tills den kom dvd, för så imponerad är jag inte. Nix pix.

En sval 3:a av 5. Tyvärr.

(Nästa film jag ser på bio hoppas jag innerligt heter "Alice i Underlandet". Älskar Tim Burton! Fast han har gjort bottennapp ("Apornas planet") han med...)

2 kommentarer:

 1. Jo, håller med dig om avatar. Om jag inte hört överdrivna hyllningar om den innan så hade jag nog inte reagerat, men det var väl just att man förväntade sig ett mästerverk och det fick man väl inte. Jag måste erkänna att jag blev lite åksjuk i mellanåt, framförallt eftersom mitt brytningsfel inte ville hjälpa mig att få ihop att färger och grejer som hände så fort på den gigangiska duken framför mig, vågar mig kanske på en repris på teve senare.

  Alice i underlandet sa jag när jag såg reklamen för den "jaha, hade det inte varit för att det råkade vara Tim Burton som fingrat med filmen så hade jag aldrig varit intresserad" men som sagt nu har ju Tim Burton faktiskt fingrat så... fast det känns lite som om han kör sitt gamla vanliga rejs som han kört de senaste åren, men man kan ju hoppas.

  Jag själv vill ju se "till vildningarnas land" men då ska den vara på originalspråk!

  Har du sett mailet än?

  SvaraRadera
 2. Just nu känns det som att det finns så mycket film jag vill se. Och om Tim Burton kör sitt vanliga race så blir det nog bra. Fast det ska erkännas att jag tycker tecknade "Alice" och boken stinker apa.

  Jag har sett mailet, men inte läst än. ;)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .