söndag 20 juni 2010

Födelsedagar, prinsessbröllop och tappade tänder

I torsdags fyllde jag 39 år. Nedräkningen har börjat.
Blev väckt av att älskade maken och de tre barnen sjöng för mig och gav mig frukost på sängen. Och presenter!


Jag fick Stephenie Meyers senaste vampyralster i två varianter. På engelska heter den "The short second life of Bree Tanner" och på svenska "Bree Tanners andra liv". (Bree är med i boken "Eclipse"/"Ljudet av ditt hjärta" i en kort sektion.)
Den gula prylen som skymtar överst i bild är min alldels egna gula u-båt. En te-kula i form av en yellow submarine. Till detta behövs lite te: Kusmi Red fruit och Irish blend.
Och till kokbokssamlingen - "One more slice" av Leila Lindholm och "Jamies Amerika" av Jamie Oliver.
På kvällen fick jag även ett presentkort till SpaHuset på 500 kronor. Tror minsann det blir den där efterlängtade massagen av det!
Och så fick jag ett jättegott chaite och ett par chokladpraliner av min chefinna. Och i eftermiddag har jag tårtkalas. Undrar just om jag förtjänar något mer?

Chokladpralinerna jag fick av chefinnan åt jag upp framför tv:n igår, när jag tittade på finklädda kungligheter som vandrade in i Storkyrkan. Jag tycker att monarkin är dum, men herregud, det var väl nästan omöjligt att inte svepas med!
Det är ju faktiskt en helt underbart vacker kärlekshistoria, och jag fällde en och annan liten tår när de ÄNTLIGEN fick varandra. Som de har kämpat för att få vara med varandra och så som den kärleken lyste om dem i varje ögonkast. Romantikern i mig suckar av välbehag. Men jag tyckte att klänningen var lite tråkig. Fin, men lite för slät. Hade gärna sett lite spets eller en snävare kjol. Men det finns väl viss hovetikett att ta hänsyn till. Hade Vickan inte varit kronprinsessa hade den nog sett annorlunda ut, har jag fått för mig.

Igår hade jag och Perny bokcirkelträff, mer om det senare i ett separat inlägg. Träffen utvecklade vi sedan till en grillning med våra män och våra barn. Mycket sent kom vi hem igen och då kom vi på att barnens sängar var obäddade. Gusiken så jobbigt!
När lilla E skulle välja nya lakan drog älskade maken ut lådan som örngotten ligger i, med sådan kraft att den träffade henne på munnen och >PLOPP< så hade hon tappat en av sina lösa tänder. Så nu har vi världens sötaste lilla tandglugg i huset.

Och ja - tandfén orkade hålla sig vaken så att lilla E kunde få en guldpeng.

3 kommentarer:

 1. Det låter verkligen härligt att du fick en så fin födelsedag!

  Ja det är en storslagen kärlekshistoria, den mellan Victoria och Daniel, och den verkar verkligen vara helt sann, jag har fått ett tydligt intryck av att de älskar varandra djupt och innerligt...

  Jag befann mig inne i centrala Stockholm under dagen igår och har aldrig under mina 36 år i Stockholm upplevt en så go och trevlig stämning på stan trots att det var så galet mycket folk i rörelse.

  Ja det är politiskt korrekt att tycka att monarkin är dum - för det är ju principiellt helt fel att människor ska ärva ämbeten på det sättet, men jag har svårt att i praktiken anno 2010 se några större problem med det. Vi lever i en av världens mest demokratiska länder och kungafamiljen har ingen makt, bara en symbolisk betydelse. Men en ganska stor sådan, kan jag intyga, som kände all den glädje och förväntan som fanns i luften igår. Härligt med alla positiva energier, det behöver vi i Sverige.

  Det var underbart att få vara med och fira kärleken mellan två människor som så uppenbarligen älskar varandra!

  SvaraRadera
 2. Jag har faktiskt ingenting emot monarkin som sådan att man ärver sitt ämbete, även om det är lite konstigt i mina ögon. Men jag kan tycka så synd om de kungliga.
  Inte få välja jobb, inte få välja religion, inte få uttrycka en politisk åsikt och inte få välja sin egen partner. Det är ju det som är den omvända Askunge-historien här: mannen av folket får kvinnan av börd. Och som de kämpat! Och behövt tillåtelse från både kung och regering. Det är ju fullkomligt absurt! Och hur demokratiskt är de kungligas liv i detta land som vi kallar en demokrati?

  Nä, monarkin är tokfel i ett modernt samhälle.
  Jag är så lycklig att jag kunde få gifta mig på en gång med min älskade make, och inte behöva kämpa i 9 år för att äntligen få visa min kärlek. Jag önskar alla den lyckan. Och idag är jag extra lycklig över att Daniel (född i Örebro!) fick sin Viktoria. SOM de älskar varandra. Önskar dem all lycka, för den förtjänar de.

  Dessutom tror jag att Daniel kommer bli en utomordentligt omtyckt och folkkär prins. Utan att vara född in i det, utan av eget val. Det valet som Viktoria aldrig hade...

  SvaraRadera
 3. Ja jag är fullkomligt övertygad om att de båda kommer att göra ett mycket bra "jobb" tillsammans. De har en fantastisk kärlekshistoria, en omvänd askunge-saga. De är så uppenbart förtjusta i varandra. Det är sann kärlek!

  Daniel ger verkligen intryck av att vara en alldeles ovanligt fin kille och jag är lika lycklig för deras skull som du. Det var en fantastisk känsla att stå i Kungsan med tusentals andra och dela denna mycket vackra stund med brudparet. Det var jubel och applåder blandat med snyftningar genom hela akten. Magiskt!

  Ja monarkin är utan tvivel en mycket omodern och daterad institution. Men jag undrar om monarkin skulle kunna bestå om man helt skulle rucka på reglerna kring den? Det är nog så att vi får acceptera att monarkin är otidsenlig om vi vill ha den kvar? Många vill ju att den ska försvinna och att det borde ha skett för längesen. De har många goda argument för detta...

  Men känslomässigt är jag fortfarande monarkist, hur politiskt inkorrekt det än må vara...

  Visst borde alla få välja precis den de själva vill gifta sig med, men det förekommer nog tyvärr i fler familjer än den Bernadotteska att detta inte är helt självklart... Det är nog tyvärr fler brudpar som haft motvind från svärföräldrar. Men den här kärlekssagan fick ju ett lyckligt slut, till slut...

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .