söndag 20 juni 2010

Födelsedagar, prinsessbröllop och tappade tänder

I torsdags fyllde jag 39 år. Nedräkningen har börjat.
Blev väckt av att älskade maken och de tre barnen sjöng för mig och gav mig frukost på sängen. Och presenter!


Jag fick Stephenie Meyers senaste vampyralster i två varianter. På engelska heter den "The short second life of Bree Tanner" och på svenska "Bree Tanners andra liv". (Bree är med i boken "Eclipse"/"Ljudet av ditt hjärta" i en kort sektion.)
Den gula prylen som skymtar överst i bild är min alldels egna gula u-båt. En te-kula i form av en yellow submarine. Till detta behövs lite te: Kusmi Red fruit och Irish blend.
Och till kokbokssamlingen - "One more slice" av Leila Lindholm och "Jamies Amerika" av Jamie Oliver.
På kvällen fick jag även ett presentkort till SpaHuset på 500 kronor. Tror minsann det blir den där efterlängtade massagen av det!
Och så fick jag ett jättegott chaite och ett par chokladpraliner av min chefinna. Och i eftermiddag har jag tårtkalas. Undrar just om jag förtjänar något mer?

Chokladpralinerna jag fick av chefinnan åt jag upp framför tv:n igår, när jag tittade på finklädda kungligheter som vandrade in i Storkyrkan. Jag tycker att monarkin är dum, men herregud, det var väl nästan omöjligt att inte svepas med!
Det är ju faktiskt en helt underbart vacker kärlekshistoria, och jag fällde en och annan liten tår när de ÄNTLIGEN fick varandra. Som de har kämpat för att få vara med varandra och så som den kärleken lyste om dem i varje ögonkast. Romantikern i mig suckar av välbehag. Men jag tyckte att klänningen var lite tråkig. Fin, men lite för slät. Hade gärna sett lite spets eller en snävare kjol. Men det finns väl viss hovetikett att ta hänsyn till. Hade Vickan inte varit kronprinsessa hade den nog sett annorlunda ut, har jag fått för mig.

Igår hade jag och Perny bokcirkelträff, mer om det senare i ett separat inlägg. Träffen utvecklade vi sedan till en grillning med våra män och våra barn. Mycket sent kom vi hem igen och då kom vi på att barnens sängar var obäddade. Gusiken så jobbigt!
När lilla E skulle välja nya lakan drog älskade maken ut lådan som örngotten ligger i, med sådan kraft att den träffade henne på munnen och >PLOPP< så hade hon tappat en av sina lösa tänder. Så nu har vi världens sötaste lilla tandglugg i huset.

Och ja - tandfén orkade hålla sig vaken så att lilla E kunde få en guldpeng.