söndag 12 december 2010

Söndagsstängt

Söndag. Vilodag.
Vi gick upp sent, åt en sen familjefrukost bestående av fattiga riddare med kanelsocker och hemkokt hallonsylt (från egna hallon) samt lite knaperstekt bacon. Till det kaffe, te, juice eller mjölk. Don efter person.
På spisen står söndagsmaten, en köttgryta, och puttrar. I ugnen bakas honungsbrödet klart, det som blir te och macka när barnen kommer hem från simskolan. En underbar doft sprider sig i hela huset.
Söndag. Lugnt.

Så här vill jag ha mina söndagar från och med nu. Familjen samlad. God mat. Baka något gott. En promenad kanske? Eller bara sitta med en bra bok hela långa dagen. Ta det lugnt. Ladda batterierna. Vila.

Kanske var det bättre förr, när butikerna var stängda på söndagar. När 7-11 var exotiskt med sina sena öppettider. Kanske vore det bättre om det fanns en dag i veckan när man inte kunde åka till en galleria med familjen för att spendera pengar på något man säkert ändå inte behöver. Kanske vore det bra för oss att stanna upp och ta tillvara ögonblicket. Nuet. Bara landa.

Förresten - stryk det där kanske.

2 kommentarer:

  1. När jag började jobba för det tyska företaget för 4½ år sedan berättade dem för mig att det var fortfarande lag i Tyskland att affärerna skulle ha stängt på söndagar. För det var familjens dag.
    Möjligen nån lite kvarterskiosk som kunde ha öppet, men inga stora gallerior eller sånt. Det tycker jag är jättebra faktiskt.

    SvaraRadera
  2. Och det heter ju "berättade DE",,,inte "berättade dem" Gaaahhhh, jag som hatar såna grammatikfel *sliter mitt hår*

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .