fredag 18 april 2014

FredagsFilmen: Life of Brian

Det här blir min tredje långfredag jag fredagsfilmar, och jag tycker det är dags att jag återigen väljer en film som handlar om Jesus och hans lidande - fast ändå inte. För det här är filmen om Brian som bara råkar förväxlas med Jesus en och annan gång.

Bildkälla FrdagsWikipedia
I stallet bredvid det där Jesus föds, föds pojken Brian. En helt vanlig judisk pojke i det av romarna ockuperade Judea. Hela sitt liv förväxlas han med Jesus, och folk tror att han är Messias, men det är han såklart inte.  Eller som Brians mamma uttrycker det: "He is not the Messiah. He is a very naughty boy."


4 kommentarer:

 1. Älskar Life of Brian! Jag har sett den hur många gånger som helst och kan spy ur mig mängder av fåniga citat! Fast jag har nog sett The Quest for the Holy Grail ännu fler gånger... :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Holy Grail... Don't get me started. :) Älskar man Monty Python så gör man. :)

   Radera
 2. Åh, min favorit bland Monty Python-filmer. En aldrig sinande källa till citat i min lätt bisarra vardag =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror nog jag droppar mest citat från "Meningen med livet" eller "Holy Grail", men vilken MP som helst är klart citatvänligt när som helst och i alla situationer. Är man skruvad så är man. :)

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .