tisdag 27 september 2016

Säsongssammanfattning: Stranger things, säsong 1

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

En av 2016 mest omtalade serier verkar bli Netflix-serien "Stranger things". Och självklart hoppade jag på tåget jag med, tillsammans med älskade maken och Lilla E.

Serien utspelar sig på 80-talet i en amerikansk småstad. Pojken Will försvinner under oklara omständigheter och hans mamma, polischefen och hans vänner ställs inför svåra hinder för att finna lösningen på hans försvinnande.

Bildkälla iHorror
Favoritavsnitt: Det finns bara åtta och alla åtta avsnitten är knallbra. Se den här serien!

Favoritkaraktär: Barnen! Kanske att mitt hjärta bultar lite extra för Eleven.

Favoritpar: Bort med lovey dovey. Vänskapen. Den trevande mellan pojkarna och Eleven framför allt. Och för att den här serien visar att det inte alltid är så himla lätt att vara vänner, men att det går om viljan finns där i botten.

Bäst i säsongen: Om vi bortser från att barnen, framför allt Millie Bobby Brown som spelar Eleven, är så sjuhelsikes bra skådespelare, så gillade jag verkligen den där krypande skräckkänslan. Och att det otäcka monstret inte visade sig första halvan av säsongen. Det gjorde det lite extra buh!-otäckt när man till sist fick se det.

Värst i säsongen: Att den tog slut?

Övriga kommentarer: Det är klart med en andra säsong av "Stranger things" som kommer någon gång 2017. Fram till de sista 2 minuterna av sista avsnittet kändes det dock rätt så avslutat, men det gick ju över. Effektivt. Gosh darn vilken cliffhanger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .