tisdag 17 november 2009

Kesselraum-park

Älskade maken har en hobby. Och ett eget rum i källaren. Kesselraum betyder visst pannrum på tyska (påstår han - jag har ingen aaaaning), och där finns den - bilbanan.

Ett tag var den här hobbyn på en ganska normal nivå. Han fick ett gammalt pingisbord av mina föräldrar som han byggde upp sin Scalextric-bana på. Sen en dag gjorde han sladdkurvor av överblivna plankor från en golvläggning. Helt plötsligt en dag luktade det målarfärg i hela huset. Älskade maken hade målat sladdkrvorna svarta för att de skulle se ut som asfalt. Så förra året någongång började han mumla om gräs.... Och grus.... Och naturmiljö. Så här ser banan ut idag, med "gräsmatta" och sladdkurvor med "grus" i stället för "asfalt".


Träden är ett kapitel för sig. Flera månader har han väntat på att vitmossan ska hamna i butikerna, som den gör så här års. Inte för att ha i en advetsljusstake, det hade ju kunnat vara normalt, men för att bli trädkronor. Grönmålad vitmossa på en pinne et violá - träd!

Fåren och kossorna är inköpta speciellt för denna bana. Tydligen finns det en hästflock också, men den är inte med på bild. Nästa projekt blir visst att hägna in de små djuren så att de inte går in på banan under pågående lopp. Vad är det man säger om pojkar och män och deras leksaker nu igen....

PS. Älskade maken tycker inte om att Cullen är mer än lovligt intresserad av att vara med när han kör bil. Varför? Cullen är inte skalenlig...

Ps igen. Fast jag ska väl vara tyst - jag med min Twilightbesatthet...