fredag 13 september 2013

FredagsFilmen: The Phantom of the Opera

En av mina favoritmusikaler är Andrew Lloyd Webbers "The Phantom of the Opera". När den här gick på Oscarsteatern i Stockholm med Mikael Samuelsson i titelrollen var jag och såg den fem gånger. Och jag är så helt igenom galet avundsjuk på alla som haft lyckan att se den i London eller New York (men mest London).
Det tog ett tag för den här musikalen att bli film, men att den skulle bli det var kanske inte direkt oväntat. När den till sist kom var det med Emmy Rossum som Christine och Gerard Butler som Phantom/Eric.

Bildkälla M Comet
Under Operan i Paris lever the Phantom, en maskerad man som styr Operan med järnhand. Han är förälskad i balettflickan Christine och befaller att hon ska tilldelas huvudroller, något som divan Carlotta (Minnie Driver) har stora invändningar emot. Christine tror att en ängel ger henne musiklektioner, men det är i själva verket the Phantom. Han vill att hon ska älska honom men Christine har förälskat sig i sin barndomsvän Raoul (Patrick Wilson). The Phantom blir rasande av svartsjuka och ingen på Operan går säker - inte ens Christine.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .