söndag 1 september 2013

Säsongssammanfattning: Supernatural, säsong 5

Snabbt avklarad säsong igen. Jag börjar tro att jag kanske till och med kan komma ikapp innan säsong 9 har premiär i oktober. Med tanke på att det bara är tre säsonger kvar så borde det gå, även om jag högst troligt kommer ha annat att göra än att bara titta på tv från och med nästa vecka när min utbildning kickar igång rejält.
Det har varit en stundtals mörk och sorglig säsong det här, med Apokalypsen som övergripande tema då Lucifer tagit sig ut ur sitt fängelse och allt leder mot en oundviklig kamp mellan himmel och helvete.

Bildkälla Fanpop!
Favoritavsnitt: 5x4 "The end". Dean vaknar 5 år in i framtiden till en värld där ett virus förvandlat största delen av mänskligheten till zombies och Sam har överlåtit sin kropp till Lucifer. Hans framtida jag ber honom säga ja till Mikael och ta strid mot Lucifer innan det är försent.
5x10 "Abandon all hope". Dean och Sam har äntligen fått tag i det vapen som ska kunna döda Lucifer och när de får veta var han kommer dyka upp beger de sig dit för att göra slut på honom. Vi får även säga farväl till ett par kära vänner.
5x13 "The song remains the same". Ängeln Anna har flytt från himlen och har bestämt sig för att döda Sam. När hon misslyckas beger hon sig till tiden innan Deans och Sams födelse i ett försök att döda deras föräldrar så att de aldrig ska bli födda. Något som så klart måste förhindras.
5x22 "Swan song". I ett försök att fängsla Lucifer i hans cell bestämmer sig Sam för att säga ja till Lucifer. Slutstiden ska ske på en kyrkogård utanför brödernas hemstad. Det blir sorgligt....

Favoritkaraktär: Castiel.

Favoritpar: Inte mycket sådant som vanligt, men det var fint när Bobby återsåg sin fru. Mycket kärlek där.

Bäst i säsongen: Att det faktiskt förekommer avsnitt som man kan gråta en lite skvätt till. Hade ett par sådana den här säsongen. Då vet man att man tycker att det är bra och att det berör.

Värst i säsongen: Ungefär alla avsnitt i den här säsongen handlar om Lucifer och Mikael och att Dean och Sam är deras kärl/mänskliga skepnader. Blir kanske en aning tröttsamt ibland.

Övriga kommentarer: Nog för att det var bra, den övergripande storyn var ju inte supertråkig, men nu är jag redo för lite mer traditionell spökjakt. Faktiskt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .