fredag 6 september 2013

FredagsFilmen: Vampire academy

I avdelningen bästsäljande-bokserie-som-förvandlas-till-film har turen kommit till "Vampire academy" av Richelle Mead. Det är sex böcker i serien så jag gissar på minst lika många filmer. Kan bli sju om grejen med att alltid göra två filmer av sista boken ska bli verklighet den här gången också. De här böckerna har jag läst, med stort nöje dessutom, och jag är extra glad att man har castat en riktig ryss som Dimitri så det inte är någon tvålfager amerikan som ska försöka sig på en rysk brytning.
Det är ett tag kvar till den här filmen kommer upp på bigraferna, men vill ni planera 2014 års Alla Hjärtans Dag redan nu så kommer den här rullen ha premiär då.

Bildkälla Imp awards
Rose Hataway är hälften människa, hälften vampyr - en dhampir, som tränar till att bli beskyddare på St Vladimir Academy. De goda vampyrerna, moroi, behöver skyddas mot de onda, strigoi. Det är Rose och hennes klasskamraters uppgift att lära sig skydda moroi och att döda strigoi.
Rose har ett obrytbart band till prinsessan Vasilisa "Lissa" Dragomir som är den sista i sin ätt av moroi. Tillsammans flyr de från skolan för att skydda Lissa i de ränker som smids för att omkullkasta vampyrvärlden som hittills existerat, och vem som är vän och vem som är fiende är inte helt kristallklart.


Jepp - jag kommer se den här filmen.

2 kommentarer:

  1. Jag fastnade ju aldrig riktigt för böckerna som du vet, men jag blev desto mer sugen på att se filmen. Får för mig att de gör sig bra som film, ska vi gå och se den MED?? Va många filmer det börjar bli nu :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kanske det kanske. Men den här har ju inte premiär förrän i fabruari så vi hinner nog med båda. :)

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .