lördag 14 september 2013

Säsongssammanfattning: Supernatural, säsong 6

Har som sagt fått lite annat att göra än att bara plöja avsnitt efter avsnitt av "Supernatural", men nu är säsong 6 avklarad och jag har endast två säsonger kvar att hinna titta på innan första veckan i oktober när säsong 9 har premiär. De är i och för sig på 23 avsnitt vardera mot vanliga 22, men det ska nog gå. Kanske. Om jag inte hamnar i någon sorts "Glee"-frenzy igen nu när dvd-boxen med säsong 4 snart släpps och säsong 5 har premiär om mindre än två veckor (inte för att jag räknar). Risken finns.
Men nu var det "Supernatural" och säsong 6 det skulle handla om.

Bildkälla Multipleverses
Favoritavsnitt: 6x4 "Weekend at Bobby's". Älskar avsnitt som inte bara handlar om Sam och Dean och här är fokus på Bobby som vill ha tillbaka makten över sin själ från Crowley och där vi får se vilket jädra jobb han utför där bakom kulisserna.
6x5 "Live free or Twi-hard". Ett avsnitt som driver med den romantiserade vampyrbilden som kommit i kölvattnet efter "Twilight" - kan det vara något för ett Twilight-fan som mig? Japp. 
6x11 "Appointment in Samarra". Dean gör en deal med Döden för att få Sams själ tillbaka från helvetet. Han ska bära Dödens ring under 24 timmar och utföra hans jobb, vem det än är som står på tur.
6x20 "The man who would be king". Castiel berättar sin historia om händelserna bland änglarna efter att Apokalypsen stoppades. Ett ganska så underbart avsnitt om hans tvivel på sig själv, sina val och Gud.

Favoritkaraktär: Castiel. Jag kanske är lite kär i honom....

Favoritpar: Dean och Lisa. Jag tror att han älskade henne på riktigt. Eller... På riktigt är det ju inte, men på riktigt i tv-serien. 

Bäst i säsongen: Man förstår verkligen att folk "shippar" Destiel, alltså Dean och Castiel. Det är många skämt om att de skulle ha lite mer än en brödrarelation. På tal om det - scenen i "The man who would be king" där Dean talar om för Castiel att han är familj... Aw shucks! Castiels reaktion där är lite hjärtekrossande. Det syns på honom att han aldrig upplevt det och verkligen längtat efter det.

Värst i säsongen: Tyckte att Sam utan själ var lite spooky. Var dessutom inte helt förtjust i att Samuel kom tillbaka från de döda, även om det var kul att se Parker Lewis (Corin Nemec) som en av kusinerna.

Övriga kommentarer: Ett avsnitt som mer var roligt än bra var 6x15 "The french mistake". Balthasar skickar Sam och Dean till en annan dimension, där de är skådespelarna Jared Padalecki och Jensen Ackles som spelar bröderna Sam och Dean Winchester i tv-serien "Supernatural"... Roligt metaavsnitt, men inget avsnitt där Castiel/Misha Collins får sätta livet till kan hamna på favoritlistan.

2 kommentarer:

  1. Jag är också ett Supernatural-fan. The french mistake är ett av mina favoritavsnitt och det ser jag gärna om. Håller med dig om att det inte var spooky med Sam utan själ. I väntan på att säsong 9 skulle börja och jag fick abstinentbesvär läste jag en av Supernaturalböckerna. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag har inte en sett klart på säsong 7 än... Men det kommer. Måste bara ha lite tid först.

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .