lördag 5 december 2015

Säsongssammanfattning: Fringe, säsong 2

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Just nu känns det lite som att jag tittar på "Fringe" bara därför att. Lite nörd-cred sådär. För jag har svårt att hålla fokus uppe ett helt avsnitt ibland på grund av ointresse. Men jag har ju hört att det ska vara bra så jag fortsätter väl, särskilt när säsongerna har cliffhanger-slut så att man bara måste titta vidare för att få veta hur det går.

Bildkälla Fanpop!

Favoritavsnitt: 2x09 "Snakehead" Jag gillar det här avsnittet främst för utvecklingen i förhållandet mellan Walther och Astrid. Själva kärnberättelsen med äckliga jättemaskar mådde jag mest lite illa av.
2x13 "What lies below" Olivia och Peter hamnar i karantän i en kontorsbyggnad där en man avlidit plötsligt och blodigt. Alla i huset kan vara utsatta för en smitta med ett enda mål - att sprida sig.
2x16 "Peter" I ett flashback-avsnitt får vi veta vad som egentligen hände med Peter 1985.
2x21 "Northwest passage" Peter har gett sig av och hamnat mitt i en mordutredning i en liten småstad. Morden verkar ha anknytning till Newton. Och så får han besök av någon från den andra sidan.

Favoritkaraktär: Fortfarande Walther, men jag har kommit på mig själv med att vara lite extra förtjust i Astrid den här säsongen. 

Favoritpar:  Det är väl meningen att man ska tycka att Olivia och Peter ska bli ihop, till och med Walther verkar shippa dem, men jag har ett brotp som favoritpar i den här serien och det är vänskapen mellan Walther och Astrid. 

Bäst i säsongen: -"Come on Asterix/Ostrich/Esther/Aster!" *djup suck* -"Astrid...." 
De få gånger Walther träffar rätt på Astrids namn är lätträknade. Och ofta hennes efternamn.

Värst i säsongen: Det där parallella universumet är inte värst spännande alltså. 
Och alla serier måste inte ha ett musikalavsnitt, just sayin'.

Övriga kommentarer: Förvirring total när det mitt i säsongen är ett avsnitt som har med en avskriven karaktär utan förklaring. Avskriven som i dödad några avsnitt tidigare. En googling senare fick jag veta att det var för att det var ett avsnitt som hade "blivit över" från säsong 1 som lades in i säsong 2 när det beställdes extra avsnitt. Bra jobbat...

2 kommentarer:

 1. Men alltså hmm, vem var den avskrivna karaktären som dök upp igen? Jag har ett svagt minne av det men jag trodde nog att de tidshoppade, Fringe är ju rätt rörigt och hoppigt. Eller så missade jag för jag är typ aldrig koncentrerad när jag kollar på stort, for i stort sett alltid minst en sak samtidigt och är rätt nöjd med det... Jag tyckte det var bra i början men när det inte längre fanns avsnitt tillgängliga på Netflix droppade mitt intresse och Fringekollandet tog slut. Tror det finns fler avsnitt på Netflix nu men har faktiskt inget intresse av att återuppta tittandet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är Olivias partner Charlie som dyker upp lite hux flux i ett avsnitt sådär. Och nu när jag börjat se s3 och de verkar hoppa mellan de olika universumen för att de har bytt Olivia så är han så klart med igen eftersom han fortfarande lever i det universum där de har luftskepp. Det hänger löst just nu känner jag.
   Å andra sidan är jag envis av mig och det är ju bara totalt fem säsonger, så jag glor säkert vidare.

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .