fredag 18 december 2015

FredagsFilmen: Star Wars VII - The force awakens

När man valt att dela sitt liv med en älskad make som ä-ä-älskar Star Wars, så har man inte direkt missat att den sjunde filmen i serien hade svensk premiär i onsdags. Jag kommer se den i morgon med familjen, då jobb höll älskade maken borta från att se den redan på premiärdagen - han var liksom inte ens hemma.
I ärlighetens namn är jag inte superpepp på den här filmen. Visst, jag vill ju se den och bio är alltid kul, men jag tillhör de där som älskade del IV - VI, helst glömmer del I - III och här har jag känt mig lite skeptisk. Särskilt som det är J.J. Abrams som står för regi, del i manuset och del i produktionen. Jag vet att han lite allmänt hyllas, men jag minns allt vad han gjorde med Star Trek och det av Gene Rodenberry omsorgsfullt uppbyggda universumet. Så nej - jag hoppar inte jämfota av iver över "Star Wars VII: The force awakens" direkt.

Bildkälla 
30 år efter att rebellerna besegrade det galaktiska imperiet dyker ett nytt hot upp. The first order försöker styra galaxen och bara en grupp med udda hjältar verkar kunna stoppa dem, med hjälp av en motståndsrörelse.


Eller så tittar vi på när min nya idol Yolanda bakar en BB-8-tårta i "How to cake it". Jag vill äta robot...


2 kommentarer:

  1. Fast det var ju inte långt ifrån att han gjorde samma som med Star trek. Han gjorde ju lätt en remake av A new hope :D

    SvaraRadera
    Svar
    1. Remake kan jag inte kalla det när det utspelar sig 30 fram i tiden, men visst finns det element som påminner VÄLDIGT mycket om A new hope. Och en remake är ju inte samma sak som att låta ett skepp eller två tidsresa och i och med den förändra uppväxten för en viss kapten Kirk och och spränga en planet och ändra hela förloppet för universum i allmänhet och för Spock i synnerhet. Fucka upp en noga uttänkt tidslinje med vissa viktiga händelser alltså. Men så hade ju inte JJ Abrams sett Star Trek alls, vad jag förstått, men är ett superfan av Star Wars. Det märks...

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .