onsdag 23 november 2016

Frågor om TV

Inne hos Seriedrottningen hittade jag den här lilla listan på 10 frågor rörande tv-serier. Tänkte att det kanske kunde vara roligt (för mig) att svara på den jag med. Bara för att jag gillar tv-serier.

1.Din favoritvänskap från tv?
Jag är ju ett fan av vänskapsrelationer framför romantiska relationer alla dagar i veckan.
Stiles och Scott i "Teen Wolf". Meredith och Christina i "Grey's anatomy". Brian och Mike i "Queer as folk". Leslie och Ann i "Parks and recreation". För att nämna några.
Bland serier jag ser nu så gillar jag den spirande vänskapen mellan Chloe, Linda och Maze i "Lucifer". En polis, en psykolog och en demon. Som bäddat för roliga saker som kan hända.

Ganska typisk Stiles och Scott i de tidiga säsongerna.

2.Favoritintro?
"So no one told you life was gonna be this way..." Med andra ord gillar jag introt till "Vänner". Vi sjunger med i "The Big Bang Theory" också. Fast egentligen tycker jag att intron kan vara ganska trista. Utmärkta att spola förbi.

3.Favoritserie från 90-talet?
"Twin Peaks", "Vänner" - även om den spillde över på 2000-talet en hel del, "Picket fences", Star Trek: The Next Generation" samt "Star Trek: Voyager". För det går inte att bara välja en.

4. Roligaste tv-serien?
Då - "Vänner". För inte så länge sedan - "Parks and recreation". Nu - "Brooklyn Nine-Nine".


5. Om du fick ändra på något i en tv-serie, vad skulle det vara?
många dödsfall som man önskar aldrig hade hänt. Samt att jag önskar betydligt bättre manus till "Teen Wolf" överlag. Finns tillfällen man önskade att fansen hade fått skriva manus - här är ett sådant tillfälle. Å andra sidan var det kanske lite väl mycket fan-service i sista säsongen av "Glee"...

6. Sämsta serieavslutet?
"How I met your mother" ligger nära till hands här, men det var ingen serie jag följde jättenoga. Jag är lite putt över att det inte direkt var endgame Brian och Justin i "Queer as folk" också, men i övrigt slutade serien väldigt bra.
Så kanske "Gilmore girls" bara för att det kändes så abrupt och ofärdigt på något sätt. Himla tur att det kommer nya avsnitt på fredag! Eller "Twin Peaks" som också kändes lite abrupt, men även där är det ju nya avsnitt på gång.
För att vända på steken så hade "Six feet under" en av de allra bästa serieavsluten jag någonsin har haft nöjet att bevittna.

7. Om du bara fick se en tv-serie i resten av ditt liv, vilken skulle det vara?
Bara en? Taskigt! Borde kanske svara "Doctor Who" bara för att den finns i en triljon säsonger och har gått sedan 60-talet och den verkar inte vilja sluta heller, utan återuppstår lite då och då. Så jo -  "Doctor Who".

8. En tv-serie du ser fram emot?
"Taboo" med Tom Hardy. Har längtat sedan jag såg den första teaser trailern i våras. Kommer äntligen i januari, om jag fattat det hela rätt.9. En tv-serie du önskar att du aldrig sett?
Jag slutar ju titta om det inte är bra, så vida inte mode envis-som-en-fastspikad-åsna träder in.
"Battlestar Galactica" kanske. Det finns ju anledningar till att den serien inte är färdigtittad än, fast vårt mål för dryga året sedan var att se klart serien innan årsskiftet 2015/2016. Det gick ju sådär. På grund av snarktråkig.

10. Läskigaste tv-karaktären?
Jag som tittar både på skräckserier och övernaturligheter borde ju att välja och vraka bland kan man tycka, men det här är ack så svårt att komma på.
Jack Randall i "Outlanders" är ju synnerligen slemmig. Jag nöjer mig så, men det finns säkert en uppsjö till jag kommer komma på senare.

Jack Randall slemmar sig. Som han gör.

6 kommentarer:

 1. Jag måste nog erkänna att det avslut av serie som stör mig allra mest är voyager. Snacka om att bara falla. Och det är ändå en av mina favitserier av alla slag så lite värdigare avslut hade varit trevligt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var lite konstlat. Men inte så att det ärrade mig för livet direkt. ;D

   Radera
 2. Det är det få saker som gör när det kommer till serier, jag tror Kevin Costner är den som har ärrat mig mest i så fall, varje gång jag sett honom "Act"

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D Din skämtare där. Kevin Costneer vet väl inte skillnad på "act-2 och en ostmacka? :D

   Radera
 3. Den här var kul, den lånar jag och gör senare =)

  SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .