fredag 4 november 2016

FredagsFilmen: V för Vendetta

Remember, remember the fiftht of November...

Femte november firas Guy Fawkes-dagen i England, med brasor och fyrverkerier - lite som vår Valborgsmässoafton kanske. Så jag tänkte att eftersom idag är dagen innan femte novmber så kunde det vara en lämplig dag att titta lite närmare på en film som flitigt använder sig av en eller tusentals Guy Fawkes-masker, nämligen "V för Vendetta" från 2005.

Bildkälla IMP Awards
I ett framtida Storbritannien har en facistisk regering tagit över landet. Evey räddas en kväll av en mystisk man i en Guy Fawkes-mask som kallar sig V. Hon blir nyfiken på honom och i slutändan bestämmer hon sig för att hjälpa honom i hans kamp för att störta regeringen och avsluta det som Guy Fawkes en gång påbörjade.


Baserad på en serieroman av David Lloyd, manus av Wachowki-syskonen som även ligger bakom "Matrix"-filmerna, regi av James McTeigue, och med Hugo Weaving, Natalie Portman och Stephen Rea i de bärande rollerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .