fredag 23 oktober 2020

Säsongssammanfattning: American Horror Story - Apocalypse

Spoilervarning på tv-inlägg.

Varför det tog mig nästan ett år att äntligen ta tag i att titta på säsong 8 av "American Horror Story" vet jag inte. För den var faktiskt riktigt bra. I sista stund skulle det visa sig, för den försvinner från Netflix 29 oktober.  

Åttonde säsongen har undertiteln "Apocalypse" och det är en sådan som inleder hela säsongen. De första avsnitten handlar om kärnvapenkatastrofen som drabbar världen, och de fåtal överlevande i en bunker. Sedan handlar det om hur vi hamnade där och vad som kanske kan förändra det som sker. Men påhälsningar i ett par av de tidigare säsongerna, främst "Coven" men också den allra första, "Murder house". Så det var en del kära återseenden, och flera av skådespelarna hade mer än en roll den här säsongen.

Bildkälla Pinterest

Favoritavsnitt: 8x06 "Return to Murder house" Madison och Behold beger sig till Murder House för att ta reda på så mycket de kan om Michael. Det de upptäcker gör att hotet från den blivande Suveränen visar sig vara större än de anat. De hjälper också flera av husets invånare till läkning.
8x10 "Apocalypse then" Häxorna förbereder sig för att en gång för alla möta Michael och försöka stoppa hans dåd.

Favoritkaraktär: Älskade att återse häxorna! "Coven" är och förblir min favoritsäsong. Så jag svarar Cordelia. Sarah Paulson är underbar i alla sina roller den här säsongen (tre) men Cordelia är ju häxornas Suverän och ungefär bäst.

Favoritpar: Känns helt omöjligt att utse något i den här säsongen. Gillade att återse Tate och Violet dock. Hur det nu gick med det i slutändan...

Bäst i säsongen: Självklart att återse häxorna, och att få återvända till Murder house en stund. Och vad hände där? Kände jag en liten aning sympati för antikrist? Bra skådespelare gör sådant.

Värst i säsongen: Det är värst vad media vill få skolios att vara ett handikapp. Det är det inte. Enligt E:s läkare så ger inte skolios ens mer ryggont än hos personer utan skolios. Men här är det "a disability" som det krävs käpp för. Hos en person som ändock är rak i ryggen och utan problem kan gå med 15 centimeter stilettklackar? Nope. (För övrigt har min mamma, jag och båda mina döttrar skolios och ingen av oss har hjälpmedel för det. Hjälpmedel kan annars vara korsett eller steloperation vid svåra fall.)

Övriga kommentarer: Det verkar som att "American Horror Story" lever en hotad existens på Netflix, så det är osäkert om/när jag kan lyckas få se "1984" som säsong 9 heter. Säsong 10 skulle haft premiär i dagarna, men en viss sjuka satte stopp för det och den är uppskjuten till 2021 som det ser ut just nu. Annars ser jag på IMdB att det tydligen är klart med nya säsonger fram till och med säsong 13. Hur jag nu ska kunna se alla dem, som sagt.