onsdag 21 september 2022

Oktobers bullet journal

Äntligen höst! Jag är en sådan där människa som trivs allra bäst i mellanårstiderna, när det är lagom varmt och luften känns hög och klar. Och hösten är min absoluta favorit. Färgerna! De där superfina höstdagarna då allting känns så där bra. En svårförklarlig höstkänsla, helt enkelt. 
Oktober kan vara en av mina favoritmånader. I varje fall den första biten, innan allt mest blir grått och ruskigt. Och eftersom det är oktober som händer alldeles straxt, så har jag gjort i ordning min bullet journal för denna månad. Temat hade jag planerat sedan länge, visste bara inte vilken månad jag skulle plocka in det på. Tydligen blev det oktober.


Temat valdes med utgångspunkt från den superfina washitejpen från Willwa. Månens faser i holografiskt tryck på svart botten. Till det fineliners i olika tjocklekar från Sakura Pigma micron, alla svarta. Två Tombows i olika nyanser av grå, N65 Cool gray 5 är den mörkare, och N95 Cool gray 1 är den ljusa.
Jag gjorde mitt startuppslag annorlunda den här månaden mot vad jag brukar. Istället för en månadsöversikt över hela uppslaget valde jag att lägga den bara på ena sidan, och ge den andra sidan till texten till "You are the moon" med The Hush Sound. Kommer nog göra något liknande även i fortsättningen.


Vi kan väl låtsas att jag gjorde en rutad kalender till månadsboken med avsikt, och inte alls för att jag klantade mig? Bra. Jag kommer läsa roman som månadsbok i oktober, men mer avslöjar jag inte just nu. Nagellacken får plats på samma sida, och bredvid är det kassabok.



Vanor, humör och en rad om dagen delar uppslag. Också det precis som vanligt. Jag ändrar i stort sett inte på något alls längre, eftersom det här upplägget fungerar så bra för mig.


Stretch och vilodagar å ena sidan och Yoga with Adriene å den andra. På stretch/vilasidan finns det en extra liten rad i varje ruta. Det är där jag skriver in den dagliga aktivitet jag drar lapp om varje morgon. Allt från pranayamas till mobilfria dagar till spaaktiviteter till fancy drinks. Idag är det mobilfritt som gäller.


Att jag inte visar upp första veckan av månadens veckouppslag kan kanske bero på att jag gjorde ett gigantiskt stavfel där. Kommer störa ihjäl mig på det den veckan, så ni slipper se det. Annars ser veckouppslagen ut precis som vanligt. Varför laga något som inte är trasigt, osv.

Gissa vem som kommer börja fundera på novembers sidor ungefär precis nu? Jag. Så klart.