torsdag 1 september 2022

"A poem for every summer day" av Allie Esiri

Nu när det känns som höst i luften så passar det ju bra att jag börjat läsa höstpoesi. Med andra ord är jag klar med boken "A poem for every summer day", som jag började med redan i juni. Det här blev min tredje bok med poesi för var och en av de fyra årstiderna, som samlats av redaktören Allie Esiri, så snart är jag klar med ännu ett årsprojekt. Bara tre månader kvar.

Bildkälla Goodreads


Det är samma upplägg i den här boken som i de båda andra. Varje dag har två dikter knutna till sig, en som är menad att läsas på morgonen, en för kvällen. Alla dikter inleds med en liten förklarande text om varför dikten är publicerad den dagen, eller för att presentera författaren eller temat eller stilen. Dikten kan ha hamnat där för att den behandlar något som händer/hänt just det datumet, eller för att den behandlar ett ämne som uppmärksammans en viss tid. 
Jag har valt att läsa båda dikterna på samma gång, och under sommarmånaderna kan det ha blivit vilken tid på dygnet som helst, på ett litet ungefär. Jag har inte missat någon dag i varje fall - alltid något.
Som vanligt är det en stor variation på dikterna, och jag tycker inte om vissa medan jag älskar andra. Så klart.

Mitt betyg på "A poem for every summer day" blev 4/5.