onsdag 31 augusti 2022

Augustifavoriter

Det trista måendet fortsätter tydligen att tag till. För ett par år sedan var augusti enbart månaden då två av mina barn fyllde år. Numera rymmer månaden även årsdagarna av min pappas och min brors bortgång. Så det känns inte riktigt lika kul längre, helt enkelt.
Älskade maken och jag hade ett öppenhjärtigt samtal om vårt mående för ett tag sedan, och sedan dess känns det faktiskt lite bättre. Det är viktigt att checka in hos varandra då och då, så att vi kan fortsätta att stötta varandra och finnas där för den andra. 

Men nu var det augustis favoriter det skulle handla om. Det känns att hösten är på gång nu, och jag gillar det!

Bok: Jag har varit/är i en lässvacka just nu. Jag läser numera dagligen igen, men kanske inte så jättemycket som jag brukar. Kanske mest några sidor innan jag somnar. Jag har dock hunnit läsa ut fem böcker, varav en är månadsboken och en är poseiboken jag läst i varje dag sedan juni. Av dessa fem tyckte jag allra bäst om "Uppdrag Hail Mary" av Andy Weir.

Film: Jag gillade "Ghostbusters Afterlife" allra mest.

TV: Av det jag tittat klart på tyckte jag nog "Miracle workers on the Oregon trail" var skojsigast. Vi håller dock på med tredje säsongen av "Umbrella academy" och den serien är alltid njutbar.

Nagellack: Precious från H&M.


Skönhet: Eftersom jag har lyckats trycka igenom mina öronhål för första gången på flera år, så har jag den här månaden tyckt att det har varit extra kul att få använda örhängen igen. Dels har jag köpt några nya par, men jag har också fått använda sådana jag saknat och också återupptäckt några från samlingen.

Extra speciell rolighet: Förutom att få fira mina små barn på deras födelsedagar, där den ena av dem faktiskt fyllde 30, så var det extra kul att gå ut och äta hela familjen. Det minns jag knappt när det hände senast. Vi gick till Pinchos, efter ett besök på vårt alldeles egna slott, som blev vårt Årets slott 2022.
Extra extra extra roligt är dock att båda de hemmavarande barnen fick jobb på samma ställe häromdagen. De börjar på måndag. 

Favoritinlägg: Att drömma mig bort till olika resmål.