lördag 20 augusti 2022

Get ready with me

De allra flesta dagar består min make up-rutin av minsta möjliga. Mascara. Kanske rouge. Kanske läppstift, men oftast bara läppbalsam. Och allra oftast ingenting alls,även om jag har blivit bättre på att sminka mig i år, som jag lovade mig själv att jag skulle bli.
Men ibland. Ibland far attan i mig och jag gör en full make up. Som i mitt fall hamnar under no make up make up oftare än inte. Smäller jag till med färg så blir det oftast på läpparna.
Häromdagen, som var E:s födelsedag, bestämde jag mig för en sådan där make up som inte syns så mycket. Och då plockade jag fram kameran för att föreviga mina upptåg.


Före: Håret i jag-har-nyss-yogat-knut. Nytvättat nylle som försetts med fuktkräm, ögonkräm och solskydd. Så här trött och glåmig kan alltså en 51-årig tant som behöver färga ögonbrynen se ut en vanlig vardag.


Vad jag använde: plus en ögonskuggsprimer som jag glömde plocka fram från början. Inte så många produkter alls. Parfymen hamnade på bild bara därför att, för den sminkar jag mig ju knappast med. James Bond 007 Pour Femme är en trevlig doft i Bond-familjen, ganska söt och vaniljig, så det gäller att vara på rätt humör.
Som bas använder jag concealer från Maybelline, Instant anti-age Eraser multi-use concealer i nyansen 01. Min foundation är ingen foundation, utan ett färgat serum.L'Oréal True match nude Plumping tinted serum i nyansen 0.5-2 Very light. För att jag är en blekfis. Idun minerals läppstift i nyansen Jordgubb fick agera rouge den här dagen. Allt inmojat i nyllet med händerna, för orka hålla på med en miljon penslar och borstar om en inte behöver.
Till ogonen använde jag en bryngel från H&M i nyansen Espresso. Inte en favorit faktiskt, då jag upplever att den kräver en massa jobb för att inte se kletigt ut (saknar ModelCo). Ögonprimern kommer även den från H&M, och ovanpå det använde jag en ögonskuggspenna från Sumita beauty i en beige nyans som kallas Champagne. Mascaran kommer från L'Oréal och är deras Volume Million lashes i den svarta och vattenfasta varianten. Fransböjare har jag ingen, för jag har varit för lat för att skaffa en ny sedan min förra gick sönder för en massa år sedan. 
Och till sist - på läpparna har jag Cliniques Almost lipstick i färgen Black honey. En sådan där färg som ser jättemörk ut i hylsan, men som anpassar sig efter användarens hudton. Ser olika ut på de flesta, med andra ord. På mig blir den en korsning mellan nude och bär. Som att jag skulle ha ätit björnbär, på ett ungefär. Gillart!


Efter: Släppte ut håret också. Inte så mycket skillnad kanske, men så är det ju så det blir med no make up make up.
I ärlighetens namn åkte håret upp i en liknade frisyr som den på första bilden efter ett tag. Det har varit varma och klibbiga dagar, så orka ha håret utsläppt liksom. Särskilt inte dagen innan hårtvätt.