onsdag 24 augusti 2022

Sett på tv: Only murders in the building, säsong 2

Spoilervarning när jag skriver om tv.

Igår tittade jag och älskade maken på säsongens sista avsnitt av "Only murders in the building". En tredje säsong är beställd, och sedan får vi se hur det går med Steve Martins tänkta pension. Han har nämligen nyligen gått ut och sagt att han tänkt att det här ska bli hans sista projekt, han är trots allt 77 år gammal. Så beroende på hur många säsonger det blir kan han få gå i pension redan nästa år, när säsong 3 har premiär, eller längre in i framtiden.
Jag och älskade maken har hur som helst haft trevligt med den här säsongens deckargåta också, och ser fram emot nästa säsong.

Bildkälla Rotten tomatoes

Den andra säsongen tar vid direkt där den fösta slutar. Oliver, Charles och Mabel firar som bäst framgångarna med podden - och att de löste mordet på Tim Kono. När Mabel går för att hämta mer champagne hittar hon Bunny i sin lägenhet, knivhuggen och döende. Hon hinner viska några sista ord till Mabel innan det är försent.
Mabel, Charles och Oliver arresteras för mordet på Bunny, men släpps snart i brist på bevis. Nu gäller det för dem att rentvå sina namn och bevisa att de är oskyldiga - och självklart göra en andra säsong av sin podd av det hela.
Deras nyfunna kändisstatus gör dock att de drar till sig en hel del uppmärksamhet. Mabel träffar mystiska konstnären Alice, Oliver kämpar med familjeförhållanden, och Charles försöker återknyta bandet till styvdottern Lucy.

Den här andra säsongen var precis lika hemlighetsfull som den första. Jag visste inte alls vem som gjort det, innan det avslöjades - och då blev fullkomligt självklart. Det var kanske inte riktigt lika bra som förra säsongen, men då hade den nyhetens behag, så vi skyller på det. Jag gillar mixen av kriminalberättelse, drama och komedi. Mabel, Oliver och Charles har väldigt olika personligheter och på pappret verkar de inte alls passa ihop, så det är roligt att se hur deras vänskap utvecklas och berikas från avsnitt till avsnitt.
Jag gillar det här, helt enkelt.
Båda säsongerna finns att streama på Disney+.