måndag 15 augusti 2022

Fem favoriter: YouTube

Jag har skrivit om favoritkanaler på YouTube förut, och av de jag nämnde i de inläggen har jag slutat titta på majoriteten. Ibland för att de slutat göra videos, ibland för att de helt enkelt inte sprakar glädje längre. Jag brukat gå in på prenumerationslistan då och då och ta bort sådant som känns ouppdaterat eller helt enkelt inte tilltalar mig. Intressen skiftar och så vidare.
Men några favoriter består, och här tänkte jag skriva om fem av dem som just nu bereder mig mest glädje. Kanske har jag nämnt dem förut, kanske inte.

MrBallen är en ganska ny kanal, och jag har inte följt den länge alls, men den seglade snabbt upp som en av mina favoriter. Det tog ett tag att titta ikapp på hans videos, för från början uppdaterade kanalen flera gånger i veckan. Numera sker uppdateringarna ungefär veckovis. 
Temat är "the strange, dark and mysterious" och handlar om allt från spökhistorier till true crime. 
Extra bonus får den här kanalen för att den inte tycker att vi ska "trycka på gilla-knappen". Här kommer snarare mer eller mindre fantasifulla sätt att göra gilla-knappens liv lite mer odrägligt.



Caitlin's corner är precis som kanalnamnet antyder Caitlins lilla hörn på YouTube. Jag hittade den här kanalen på grund av hennes bullet journal-inlägg, och stannade på grund av allt annat innehåll. 
Caitlin har portugisiska rötter, men är född i och bor i Kanada, Toronto närmare bestämt.
Hon uppdaterar varje fredag, fast så pass sent på eftermiddagen att brukar ha stängt av datorn för dagen och tittar på lördagen istället.




Morgan Long uppdaterar även hon de flesta fredagar. En konstnärlig tjej som älskar att läsa. Hon bor i Portland i USA med sin pojkvän och deras underbara hund Roo, som ofta finns med i hennes videos. 
Här samsas timlånga "Read with me" med vloggar om hennes liv, en tripp till bokhandeln, matlagning, morgonrutiner och prat om allt mellan himmel och jord.






rSlash uppdaterar sin kanal varje dag. Det här är en kanal där rSlash (eller Dabney) varje dag läser från någon av Reddits så kallade sub-reddits. Det kan vara "I don't work here, lady", där förvirrade kunder tror att tonåringen i flip flops och band-tshirt verkligen är anställd på Walmart och därför måste hjälpa hen. Eller "Am I the asshole" där folk kan skriva in och undra om det verkligen är de som gjort fel i ett visst scenario. Mitt favoritämne är nog ändå "Entitled parents". Folk som tror att de och deras lille prins/prinsessa är centrum i alla värld är verkligen kul att lyssna på. Utmärkt tillfälle att spela lite patients på mobilen samtidigt som jag lyssnar också.



Well. I never är en tru crime-kanal som mest behandlar historier från förr. En och annan modernare berättelse slinker med, men de flesta presenteras med gamla gryniga foton, eller teckningar från dåtidens tidningar. 
Allt berättat av Paul, som har en väldigt ståtlig mustasch.
Uppdaterar ungefär en gång i veckan.