torsdag 14 maj 2009

Öroninflammation

Misstänker starkt att E drabbats av öroninflammation. Sitter och väntar på att de ska ringa från vårdcentralen så att jag kan få boka en läkartid. Hon har haft mycket problem med öronen. "Va" är det vanligaste ordet i hennes vokabulär. I varje fall jag var väldigt beredd på hörapparat när vi var till audiologen, men de konstaterade bara att hon hade mycket vätska bakom trumhinnan. Undrar om det är den vätskan som rinner ut ur hennes öra nu. Hur som haver är det inte helt igenom trevligt...


Goaste katten i riket!


Tänkte jag skulle berätta lite om katten. Den som ligger och njuter i fulla drag överst på bloggen och här uppe också. Den fullkomligt underbara bondlurken Schumi. (Eller huskatt som det heter numera.)


Schumi kom till oss när hon var ca 6 månader gammal. Vi adopterade henne från Örebro katthem, som gör en fantastisk insats för katter som behöver nytt hem. Ska man skaffa katt rekommenderar jag starkt att man tar kontakt med ett katthem i sin närhet. Det är bara att googla lite så hittar man massor av länkar. http://www.orebrokatthem.com/ är en början.


Nåväl, vi adopterade Schumi därifrån i augusti 2007. Hon hade räddats från avlivning eftersom den familjen som skaffat henne från början kommit på att det inte var så kul med katt när allt kom omkring. Nu tycker ju jag att det är jättekul med katt, och Schumi är så underbar att jag inte för mitt liv kan förstå hur någon i hela världen skulle kunna komma på idén att ta död på henne. Särskilt svårt att förstå det har jag när hon ligger och gosar i mitt knä och spinner så det mullrar om det. Hon är verkligen mattes katt, även om hon gärna ligger i barnens rum och sover. Namnet Schumi har hon fått från Michael Schumacher som var regerande världsmästare i Formel 1 när vi adopterade henne, hon är nämligen en riktig racerkatt!Hon gillar yoga också! Varje gång jag tar fram yogamattan kommer hon fram och undersöker innan hon lägger sig tillrätta i närheten och övervakar vad jag gör. Hon verkar bli lugn av det, det har faktiskt bara hänt en gång att hon har stört mig när jag yogat. Då kom hon och nosade på mig när jag låg och hade vila och skrämde fullkommligt skiten ur mig!


Här är E med Schumi när Schumi var unge och E nyss hade fyllt fyra. Tiden går...På tal om yoga, idag kör jag ett kortpass med uppvärmning. Sedan har jag massor av skrivarbete kvar att göra tills imorgon när jag ska till Stockholm för en hel helg i yogans tecken. Ska bli underbart! Här har jag inte tid att sitta egentligen. Måste packa, läsa, skriva, prata i telefon, åka till mamma en sväng, yoga, äta, sova...Vi ses!

1 kommentar:

  1. Well, of course you have a cat too. :-) What did you think about the new Star Trek film? Was looking for other trekkers' reviews.

    Och jag kan prata svenska också.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .