torsdag 24 september 2009

Mrs Data borde skämmas...

I morgon ska jag åka till Stockholm för nästa delkurs i min utbildning till Livsyogalärare. Bland annat ska jag leda ett elevpass.


Tror ni jag har förberett mig till det? Har jag yogat som en duktig yogini? Har jag läst mitt kompendium? Gjort alla mina uppgifter?


Nej.


Jag borde skämmas....


Men det gör jag inte. Jag har känt mig ur gängorna sedan i somras. Jag hade ingen semester, förutom de två yogaretreaten, och har följaktligen inte "vilat upp mig och laddat om batterierna". Efter att ha varit med och drivit företag i 9+ år, och knappt varit ledig från det de sista 3 åren, och sedan gå direkt på nytt jobb ovanpå det, tar på krafterna mer än vad jag trodde. Självklart är jag glad att jag har ett jobb, och jag trivs jättebra med allt - uppgifterna, arbetskamraterna, lönen.... Men! Jag orkar inte med min fritid längre. Och där hamnar yogan. Jag orkar läsa och jag orkar glo på tv. Sen är det stopp. Min kreativitet är som bortblåst. Jag orkar inte ens baka längre. Har ingen fantasi i köket. Det som varit mina domäner, min "hobby". Jag har inte ens orkat hålla i mina klasser för kompisarna.


Jag skulle behöva ha en veckas semester. Minst. Men det finns det tyvärr inte ekonomiska möjligheter till. Får vänta till nästa år. Då har jag rätt till semester. Med ersättning. Wow.... Det är skönt att vara anställd.