tisdag 15 september 2009

Nobody puts baby in a corner.

Jaha. Det är ju inte direkt oväntat att någon som drabbas av cancer i bukspottskörteln avlider, men nu pratar vi om min ungdomsidol här. Patrick Swayze. Som jag tyckte var mycket snygg då på 80-talet (trots hockeyfrillan). Det var någonting med de där ögonen, munnen...
Så det var ju inte så värst betungande att pallra sig iväg på bio och beskåda snyggingen i filmer som "Dirty dancing" och "Point break". (I den sistnämnda förlorade han dock snygg-kampen mot Keanu Reeves som är jabba-dabba-do snygg i mina ögon.) Jag skulle kunna skriva ett helt inlägg om "Dirty dancing". Som en stillsam undran över vad sjutton jag inte har den i dvd-samlingen för!? Den borde verkligen finnas där. "Point break" lever inte riktigt upp till förväntningarna i dagsläget. Men han har gjort så mycket mer. Som den helt underbara filmen med den 18 mil lång långa titeln "To Wong Foo Thanks for everything, Julie Newmar" där han spelar transvestit med bravur.
Men! Det är väl ändå som Johnny Castle han kommer bli bäst ihågkommen. Med odödliga repliker som "nobody puts baby in a corner". En replik som kan få vilken kvinna som helst i min ålder att få något drömskt i blicken.
Vila i frid, Patrick. Dina dvd kommer sälja som smör nu.
Som Johnny Castle i "Dirty dancing".


Mitt första Patrick Swayze-minne. Som Orry Main i tv-serien "Nord och Syd". Jisses, vad kär jag var!2 kommentarer:

  1. Ooooh, hmmmmm Orryyyyyy maaaaiiin *dräääägel* jo då, han fick mig allt lite kär och så syndiga dom var också, ute i templet eller kyrkan eller vad det nu var, när hon var så där otrogen mot han som var så hemsk så han gott kunde ha det :) jag har hela serien på gamla vhs. Ska vi ta en nord och syd kväll efter att vi kört fröken fleggmans?

    SvaraRadera
  2. Då är då en kvinna full av goda idéer!

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .