tisdag 10 maj 2011

Dagens lunch

Det är nyttigt att äta vegetariskt ibland. Bra för kroppen, själen och naturen. Här är min lunch från idag. Zucchinitagliatelle med tomatsås.


Till att börja med gjorde jag tagliatelle (typ) av en zucchini. Det är lätt som en plätt. Man fortsätter bara att skala zucchinin med en potatisskalare tills man kommer in till fröna. Strimlorna blir alltså tagliatellen. Dessa stekte jag i lite olivolja med salt och peppar.
Till detta tomatsås gjord på en burk krossade tomater, en pressad klyfta vitlök, en liten skvätt balsamvinäger, en liten skvätt honung och salt och peppar efter smak. Koka ihop en stund och servera rykande varm med ett berg riven ost och ett gott bröd.

Ikväll äter familjen en vegetarisk pastarätt som uppfanns av älskade makens syster. Eftersom hon är urmakare (och vegetarian) kallar vi den för urmakarpasta här i huset. Det enda man behöver göra vid spisen är att koka pasta. Till denna pasta serverar man kidneybönor, fetaost och röd pesto. Den måste vara röd för det är då smakerna exploderar på tungan. Sött och salt och syrligt, mjukt och strävt och al dente. Gott så man längtar efter det, jag lovar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .