söndag 18 december 2011

Julfirande

Årets julfirande är nu bokat och klart. Tråkigt nog blir det ingen julkväll hemma hos oss, utan det blir turné för familjen Data - igen.
De senaste åren har vi firat åtminstone kvällen hemma hos oss, men i år blir det inte så eftersom de vi firar med "inte vill ha ett så hysteriskt julklappsöppnande". Hur de nu tror att det ska bli så annorlunda med tanke på att vi bara flyttar det till ett annat hus. Det kommer fortfarande vara en 4-åring, en 8-åring och en 11-åring som får största delen av klapparna, det är bara det att den här gången står granen klapparna hamnar under sisådär 300 meter hemifrån. Ja, jag bor rätt så nära mina svärföräldrar. Man kan tycka att det inte spelar så stor roll var vi är när vi ändå är samma människor. Det kommer bli "hysteriskt" i vilket fall som helst. Men det är ju min åsikt...

Alltså ligger vi lågt med julmaten i år. Ska snart skjuts in julskinkan i ugnen på griljering, kommer käka köttbullarna redan i morgon, gör ett enda julgodis, och revbensspjällen spar vi till juldagen.

På tal om juldagen - vi har infört en familjetradition sedan några år tillbaka som gör juldagen till julens bästa dag. Den heter numera pyjamasdagen. Alltså går vi runt här hemma i pyjamas hela dagen. Bara myser. Äter när vi får lust, läser, lyssnar på musik, ser någon bra film, spelar spel, bara är. Kan rekommenderas.