måndag 19 december 2011

Frukost a la fru Data

Sedan jag var en inte alltför stor människa har jag haft problem med att äta frukost. Det är själva tuggandet och sväljandet jag finner besvärligt, och jag kan faktiskt må ganska illa. Mackan som växer i munnen, yoghurten som inte riktigt vill ner. Mycket olustig känsla, och med tanke på att frukosten anses vara dagens viktigaste mål så känns det inte bra att hoppa över den. Men nu har jag funnit något som ger mig något i magen ett tag. Det är ju i sanningens namn inte jättemättande, men efter en timme eller så tar jag en frukt eller en macka eller lite äggröra. Mjukstart och sedan frukost, kan man kanske säga. Jag talar så klart om smoothie. 


Basen är enkel: frukt eller bär, yoghurt och/eller juice, en sked kvarg, lite honung och i mitt fall linfrön och/eller havregryn.
Ovan syns en smoothie gjord på en blandning av hallon och blåbär, naturell yoghurt, linfrön, kvarg och en aning honung.


Här en smoothie med banan, vaniljyoghurt, linfrön och lite färsk mynta.


Morgonens vitaminkick var två satsumas som jag skar ut hinnfria klyftor från samt pressade ut saften ur, samt kvarg, linfrön, färsk mynta och apelsinjuice.

Självklart funkar de som en del av en "riktig" frukost eller som mellanmål också. Barnen blir glada när jag plockar fram stavmixern och frågar om de vill ha smoothie, och det känns ju ungefär 100 gånger bättre att ge dem en smoothie än en milkshake.

PS. Testa gärna äppelpaj i ett glas, min favorit som inte fastnade på bild. Kesella, linfrön, havregryn, äppelmos, kanel och vaniljyoghurt. Omnomnom!

2 kommentarer:

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .