onsdag 7 december 2011

Något nytt att "uppröras" över

Nu har Aftonbladet kommit på den stora skandalen att H&M använder dataanimerade kroppar att visa sina kläder på i sin webshop, de byter bara huvud och hudfärg på dem. Hela 40% av Aftobladets läsare "känner sig lurade" av H&M för att de gör så. Att resterande 60% inte känner sig lurade är visst ingenting att göra en rubrik av, för jag deltog i den "undersökningen" och det fanns två (2) alternativ.

Känner att jag blir lite trött på sådan sensationslystnad. För om man, likt yours truly, ibland tittar in i sagda webshop så märker man ganska snabbt att alla modeller står i samma pose. Det krävs inte direkt högskolepoäng för att lista ut att det inte är en riktig kropp då, oavsett hur ansiktet ser ut. Och allvarligt talat - vad är mest upprörande, att kroppen är dataanimerad eller att modellidealet fortfarande är anorektiskt smalt?

Jag vet vad jag tycker är värre i varje fall.

3 kommentarer:

  1. Jag håller med. Tycker att de fokuserade lite fel där faktiskt. Det finns andra saker de kunde ha tänkt på istället för nån datoranimerad kropp liksom. Som att det är en big deal...

    SvaraRadera
  2. Jomen det är ju jättehemst att H&M "fuskat"! Sen att hundratusentals tjejer svälter sig för att leva upp till ett sjukt kroppsideal, det kan vi bortse från. Tydligen

    SvaraRadera
  3. Typ... Nä, gillar inte alls.

    SvaraRadera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .