fredag 20 april 2012

FredagsFilmen: Goldfinger

Kanske blir det inte just den här fredagen, men en fredag inom kort så kommer familjen Data titta på den här filmen som fredagsmys, det är trevligt när barnen blir så pass stora att man inte enbart tittar på Disney med dem. 

"Goldfinger" från 1964 anses av många som den bästa Bond-filmen. Jag är benägen att hålla med där faktiskt. Ska man se en enda Bond-film så kan man med fördel välja den här. Det kanske finns sådana som är aningens bättre i handlingen, men den här är klassisk Bond på något sätt. Lite torr brittisk humor, lite skjuta, lite roliga Q-prylar, en hel del sexistisk (Hallå! Pussy Galore??) och inte mindre än två formidabla skurkar i form av Golfinger himself, samt hans vapendragare Oddjob med den otrevliga hatten. 


Den här gången blir Bond, James Bond utskickad för att utreda guldsmugglingen som man misstänker att Auric Goldfinger håller på med. Självklart är det dock inte så enkelt som att bara smuggla lite guld, utan det är stygga planer om att härska världen. Den här gången också.

"Do you expect me to talk?"
"No, mr Bond. I expect you to die!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .