måndag 23 april 2012

Tre tomma no.2

Så var det dags för lite tomma förpackningar igen. Det rasslar till rätt så snabbt nu och jag gissar att det inte dröjer länge innan det blir ännu ett inlägg med tre tomma. Det här är vad jag har tömt sedan sist.


Mandeloljan har jag som allmän kroppsvård. Den är kalas att smörja in torra ben med, eller ge skalpen en skön massage med, men mest av allt används den som massageolja. Det är ingen fancy mandelolja från hälsokost eller apotek, utan den här har jag köpt på en sådan där butik med orientaliska livsmedel. 37:90 kostade visst 300 ml sötmandelolja, och den räcker länge. Nu är det dags att köpa en ny dock. Glasåtervinning.

Ögongelen från Garnier med namnet Garnier Roll-on Eyes är ärligt talat inte helt slut. Jag har dock tröttnat rejält på den. Visst svalkar metallkulan under trötta och svullna ögon, men det är också det enda jag gillat med den. Svårdoserat elände. Antingen får man inte ut något alls, eller så får man ur så mycket att det är som att rolla runt med en stålkula i en geléfabrik. Kommer inte in över tröskeln en gång till. Plaståtervinning.

Från Lush kommer Skindrink som jag är lite tudelad inför. Som nattkräm eller kur är den fantastisk. Den lämnar nämligen en skyddande hinna på huden av sesamolja som det finns massor av i den här burken. Med andra ord så är den stört omöjlig att sminka på, om man inte har tid att vänta massor av timmar på att den ska sjunka in i huden. En sträng vinter eller om man vintersportar kan jag däremot tänka mig att den vore toppen. Nu har det inte varit så kallt och jag och vintersport är en osannolik kombination, så jag har inte testat den så.
Den luktar lite mysko också och färgen är inte direkt aptitretande. Förutom sesamolja innehåller den även massor av avokado, och avokado mörknar när den kommer i kontakt med syre. Således har krämen en lätt gyttjeaktig ton och jag tycker faktiskt att doften påminner lite om kattlåda. Jag säger inte att jag inte kommer köpa den igen, men det är inte heller jättetroligt att jag kommer göra det.

Om man har 5 tomma förpackningar från Lush med sig till deras butiker så får man en av deras färska ansiktsmasker i utbyte. Himla bra återvinningssystem tycker jag - önskar att fler butiker kunde ha något liknande. Jag har dock ingen Lush i min närhet, så jag tänker faktiskt diska ur min förpackning och använda den igen. Tänker att den är idealisk att frakta, socker, sylt eller sås i till en lunchlåda. Skruvlock nämligen. Annars är det plaståtervinning som gäller.

2 kommentarer:

  1. Hihi, jag ser framför mig hur arbetskamrater tittar skumt på en om man kommer med en burk hudcreme till lunch ^^

    SvaraRadera
    Svar
    1. Lovar att pilla bort etiketterna först så den blir snyggt svart. ;)

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .