fredag 13 april 2012

Tur jag inte visste det...

Idag är det fredag. På fredagar är det fredagsmyyyyyys. Denna fredag inget undantag, fastän älskade maken ska odda sig och Stora J dragit från stan över helgen. Blir jag och de små alltså.

Till fredagsmys "måste" man ha något smaskigt att tugga på och barnen erbjöd sig glatt att "åka till Ica och köpa goda chips". Eftersom jag är lat och har blivit folkskygg tyckte jag att det lät bra att de ville cykla själva utan mig, och gubevars - jag gick själv till affären när jag var liten, klart de kan åka till Ica utan mig. För första gången. Fastän att jag är en hönsmamma.

De drog iväg med cykelhjälmarna på och kom hem en stund senare med en påse sourcream&onion. Allt frid och fröjd och det hade gått så bra så, fast det hade tagit lång tid i kön för de som stod först var "så sega för de var gamla".

Några timmar senare kommer älskade maken hem från jobbet och Lilla E ska då berätta om sitt och brorsans äventyr för honom. Glatt berättar hon att de cyklat till Ica Maxi och handlat. Jag började transpirera ganska kraftigt då, kan man säga. Jag trodde nämligen de åkt till den lilla Ica Nära som ligger på spottavstånd från deras skola. En väg jag inte känner minsta lilla oro för att de ska cykla på egen hand. Men nej - hon skojade inte, de hade alltså cyklat till Maxi. Ligger också ganska nära i och för sig, men för att ta sig dit måste man ta sig över två vägar med grymmerskt mycket trafik (och inget trafikljus) och över en stor jädra parkering som folk tror är en rallybana.

Som sagt var - det var ju tur att jag inte visste det. Och det var ju tur för dem att de kom levande hem igen. Förmaningstal har hållits.

4 kommentarer:

 1. Jag förstår hur du känner :D tänkte också att just Ica Nära är ju smidigt att cykla till för de små, en lagom stor affär också men jag kände på mig att det var något i den vägen eftersom du bloggade om det :D nej du, ica maxi tar det några år innan mina ungar får åka till :D och som det ser ut nu är det nog tryggare om mina ungar åker till ica nära ute hos er (vilket inte blir så jäkla nära) än till affären vid dotterns skola med tanke på den stora vägen där emellan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men det finns i varje fall ett rödljus över den där stora vägen id din dotters skola...

   Jag hade tänkt mig ett inlägg om att släppa taget lite grann, vad larvig jag är som har så svårt att låta dem cykla själva till affären/mormor och så där. Men det här blev ju helt klart ett "bättre" ämne. Busungar!

   Radera
  2. Men det är ju inte säkert dom fattade vad du menade, min mamma berättar många gånger om när jag var (mycket yngre än dina barn så det kanske inte är applicerbart)4 år och skulle cykla till tant Elsa. Jag kände två tant Elsa, en som bodde kvarteret bort och en som bodde i Göteborg. Gissa vem jag trodde jag skulle cykla till. Jag hittades vid E6:an funderande över om jag verkligen fick cykla på den vägen.

   Radera
  3. Det var snarae jag som inte fattade vad de menade eftersom sonen sa att de skulle "cykla till Ica". Både Nära och Maxi är ju Ica, men jag tog liksom för givet att de skulle ta den lilla Ica som ligger närmast och säkrast till. Jag hade fel.

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .