måndag 31 mars 2014

Marsfavoriter

Så var mars slut! Bara jag som tyckte det gick fort? Börjar känna av lite vår också, med sol och tussilago och fågelkvitter och fräknar på näsan. Humöret är bättre, om än inte uppe i lyckorusnivåer.
Enda smolket i bägaren just nu är den förbonkade omställningen till sommartid. Jag tillhör kategorin som blir väldigt störd av den där omställningen. Det är bara en timme, kan man tänka, men jädrar i min lilla låda vad den där lilla timmen kan spela stor roll för vissa individer och jag är en av dem.
Vet ni att forskare har kommit fram till att dödsfallen ökar veckorna efter tidsomställningen? Både i form av hjärtinfarkter och även i ett ökat antal självmord. Så man kan ju tycka att vi kanske skulle kunna gå tillbaka till att inte ställa om klockan två gånger om året. Vad är det för djävulens påfund liksom.

Men nu var det alltså en tillbakablick på månaden mars vi skulle ägna oss åt.

Födelsedagsbarn: Klart jag känner folk som fyller år i mars, men ingen jag har firat.

Kläder: Jah har ett par randiga byxor nu. Vet ni hur länge jag har velat ha ett par randiga byxor? Jättelänge faktiskt. Så yay!

Nagellack: Har inte varit prioriterat den här månaden heller. Har svårt att bli entusiastisk över den prylen nuförtiden. Gav full pott till Transfusion från Glitter gal i varje fall.


Festlighet: Det var festligt att träffa Plejaderna igen (som vanligt), men det var väl allt. Förutom att det alltid är trevligt att fira årsdagar, som att det var 15 år sedan jag och älskade maken förlovade oss.

Frisyr: Mycket flätor blir det.

Upptäckt: Spinning var inte det tråkigaste jag har provat på faktiskt.

Tv-program: En hel del "Teen wolf" och "Glee" i vanlig ordning, men jag har även hittat USA-versionen av "Shameless" och det tackar jag för. Inser dessutom att jag har en typ både vad gäller karaktärer och vilka parkonstellationer jag föredrar. Mer om det (kanske) när jag sammanfattar säsong 1 vilken dag som helst.

Kurt Hummel "Glee", Ian Gallagher "Shameless", Stiles Stilinski "Teen wolf".

Film: Hm. Jag har inte  sett så värst med film den här månaden heller, mest favoriter i repris på helgerna. "Rush" tittade jag på för ett tag sedan och den var verkligen bra. Kan jag rekommendera.

Bok: "The maze runner" av James Dashner.

Extra speciell rolighet: Att jag har mått ganska bra den senare halvan av mars. Jobbar med något extra jobbigt just nu dock, och har börjat få svårt att sova igen och haft en del slängar av ångest. Men jag tänker hålla fast vid att jag haft några bra veckor för en gångs skull, och inte bara några bra dagar.

2 kommentarer:

  1. Är helt med dig i upproret mot sommartid! Jag vill ha min stulna timmes sömn tillbaka!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Sommartid parat med dålig nattsömn = inte så skojsigt.

      Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .