tisdag 16 september 2014

Säsongssammanfattning: Spartacus, säsong 2 - Vengeance

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

10 avsnitt blod, sex, mord och smuts tar inte lång tid att titta på , så nu är det dags för säsongssammanfattning av "Spartacus" igen, den här säsongen med undertiteln "Vengeance". Och får alla sin hämnd nu då? Det som från början drev Spartacus och hans gladiatorbröder till sitt uppror? Kanske det kanske.

Ny i rollen som Spartacus, efter Andy Whitfields död, är Liam McIntyre. Det gick rätt så fort att vänja sig vid det nya ansiktet dock, så ingen förvirring uppstod. För min del i varje fall. Annars har jag haft lite problem att greppa vem som är vem i den här serien, särskilt bland romarna. Det brukar dock reda upp sig om jag får fundera lite.

Bildkälla Spartacus wiki

Favoritavsnitt: 2x02 "A place in this world". Sökandet efter Naevia tar Spartacus och hans män till en villa där de befriar slavarna. Men alla vet kanske inte vad de ska göra med sin nyvunna frihet.
2x05 "Libertus". En plan för att befria Crixus från arenan kompliceras av en numera fri gladiator från huset Batiatus.
2x10 "Wrath of the gods". Äntligen möts Spartacus och Glaber öga mot öga. I Batiatus hus får hämnden en annan utveckling.

Favoritkaraktär:  Spartacus. Blev lite förtjust i Lucretias galenskap också.

Favoritpar: Agron och Nasir! Ett gaypar! Som är canon! Kallas Nagron i shippingkretsar.

Bäst i säsongen: Att man inte bara får följa Spartacus, utan får se ränksmideriet i de romerska villorna också. Och hur i helvete illa det går för dem. Extra plus för Naevias hämnd också - den var hon förtjänt av.

Värst i säsongen: Var väl inte direkt förtjust i den där underhållningsorgien under en av husfesterna. Eller hur man torterade ihjäl en slav under ett party. Fin underhållning man hade på den tiden eller inte. Tacka vet jag en bra spellista på Spotify och en påse chips.

Övriga kommentarer: Jag undrar mer och mer hur pass historiskt korrekt den här serien kommer sluta. Hoppas både på ett snällare Hollywoodslut och att man håller sig till hur det verkligen gick. Kommer hetstitta på sista säsongen, så räkna med ett nytt inlägg snart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .