fredag 16 januari 2015

FredagsFilmen: Stardust

Det är väl lämpligt att denna veckas FredagsFilm får bli filmen baserad på boken jag precis läst ut, "Stardust" alltså. En film som jag sett inplacerad i samma fack som "The Princess Bride" som sedan länge är en storfavorit för mig. Och idag var det dags för fredagsmys och Stora J har trevliga resurser i sin filmsamling och jag fick se boken jag precis läst. Eller ja - ni fattar.
För i vanlig ordning skiljer sig boken och filmen åt rejält. Grunden är så klart den samma, men väldigt mycket är omgjort så man undrar ibland om det verkligen är samma story man tittar på som man har läst. Fast det är så klart inte dåligt och jag ska inte säga vad som skiljer de två åt - och i vissa fall rejält - med risk för att spoila för mycket.

Bildkälla Movie Cricket
Tristan Thorn bor med sin pappa i den lilla staden Wall på den engelska landsbygden. Staden är omgärdad av en den mur som gett staden dess namn, en mur ingen får passera för på andra sidan ligger det mystiska landet Stormhold där vad som helst kan hända.
Tristan är djupt förälskad i den vackra Victoria och för att vinna hennes hand lovar han att ge henne dn stjärna de båda sett falla. Problemet är bara att stjärnan föll på andra sidan muren, och Tristan är inte den enda som vill finna henne.4 kommentarer:

 1. Svar
  1. Den var väldigt bra. Barnen gillade den också, som tur var.

   Radera
 2. Jag har inte läst boken (har dock läst lite om hur de skiljer sig) men detta är en väldigt sevärd film =) Dessutom ruskigt bra skådisar =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. En sak som inte var med så värst i boken var kapten Shakespeare och just den delan fullkomligt ÄLSKADE jag i filmen.

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .