tisdag 4 augusti 2015

Säsongssammanfattning: Battlestar Galactica, säsong 2

Som vanligt är det spoilervarning på säsongssammanfattningarna.

Man kan väl säga som så att tittandet på "Battlestar Galactica" går lite stötvis sådär. Ibland ser vi tre avsnitt på en kväll och sedan gör vi uppehåll på två veckor innan vi ser minst ett avsnitt per kväll i några dagar. Så det går ju inte fort, men det går. Och nu är vi färdiga med säsong två, som slutade lite segt men ändå spännande.

Bildkälla Alyssaverse

Favoritavsnitt: 2x05 "The farm". Starbuck vaknar på ett sjukhus på Caprica och fattar misstankar mot sin läkare.
2x08 "Final cut". En reporter tänker släppa en story om händelserna på The Gideon, men ombeds att göra ett reportage om Galactica i stället.
2x15 "Scar". Det uppstår osämja mellan Starbuck och Kat när de båda vill skjuta ner cylonskeppet de kallar Scar.
2x18 "Downloaded". Ett avsnitt berättat utifrån cylonerna med tyngdpunkt på de "reinkarnerade" versionerna av Sharon och Gina.

Favoritkaraktär: Starbuck. Eller Kara som hon heter när hon inte flyger rymdskepp.

Favoritpar:  Egentligen inget. Det förekommer kärlekshistorier men de bryr jag mig inte så mycket om faktiskt. 

Bäst i säsongen: Att det börjar bli så där spännande och bra som folk har talat om för mig att det skulle vara. Och att man kan ha livliga och givande diskussioner med sina vänner om den här serien, alltid roligt.

Värst i säsongen: Alltså - jag gillade ju Billy. *ledsen emoji*
Och upp i rymden med er igen. Hålla på på den där planeten och tramsa. Se bara hur bra det gick. Även lite slow clap för att ni valde Baltar till president. Starkt jobbar liksom eller nä.

Övriga kommentarer: Just nu i huset pågår det lite förvirring om antal avsnitt per säsong samt antal säsonger. Boxen vi lånat säger 5 säsonger med lite mixat antal avsnitt per säsong. IMdb hävdar bestämt att hela serien är fyra säsonger med 13 eller 20 avsnitt per säsong. Antalet avsnitt verkar stämma dock, men frågan är väl om jag kommer göra 4 eller 5 säsonssammanfattningar. Blir nog 5 som boxen tycker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .