måndag 30 november 2015

Novemberfavoriter

Äntligen är november slut - en månad som bara är rolig för att jag och älskade maken firar vår årsdag då. Annars är november mest trist och grå och mörk och det här året var inget undantag. Jag har inte mått bra mentalt alls och sover som en kratta. Men nu släpper vi fram juleljusen och tindrar, ta mig tusan!

Bok/fic: Att sortera in under saker jag är dålig på att göra när jag deppar - läsa böcker. 
Fics har det däremot blivit massor av och jag har försökt läsa de längsta först. Fast ibland är det ju ett särskilt ship man helst vill läsa och därför hamnar 00q-ficen "Sigh no more" av Damphir72 som favorit den här månaden, även om den inte är värst lång.
"Linger" av Maggie Steifvater får väl räknas som månadens bästa bok av den enkla anledningen att den är den bästa av de ynka två böcker jag har läst ut den här månaden. Och det går trööööögt med tredje delen i trilogin. Lättare att läsa fics liksom.Film: Jodå - jag kom iväg på bio den här månaden också. Såg andra delen av "Mockingjay" eller fjärde och sista delen av "Hungergames" beroende på hur man vill se det. Jag som var orolig för tillgullat slut blev ganska nöjd. Inte exakt som i böckerna, men tillräckligt nära för att jag ska tycka det är en bra adaptering.
Jag har väl inte sett så värst mycket mer än "Mockingjay 2" och Bondfilmer den här månaden, och eftersom vi ser Bondfilmerna i ordning så har vi inte sett klart på de där toklökiga filmerna från 60-talet än. Hur kunde jag tycka att Sean Connery var den bästa Bond liksom?

Tv-program: Förutom att jag börjat titta på "Fringe" så händer det inte mycket i tv-världen för mig just nu. Känner fortfarande en viss saknad efter "Queer as folk" om jag ska vara ärlig, och ingenting kan riktigt mäta sig med den just nu.
Fast jag har ju verkligen gillat "Mr. Robot" även om säsongen slutade lite väl jobbigt.Nagellack: Jag har pausat min lackblogg den här månaden och funderat på hur jag ska göra med den. Jag har nämligen lyckats göra slut på de otestade lacken och har enbart lackat med gamla favoriter den här månaden och det har känts lite ospännande att visa upp. Nu lyckades jag dock få tag på 8 av 12 lack i Skyfall-kollektionen, så jag kommer nog göra konstgjord andning på "Lackat enligt Jenny" om en vecka eller så.

Frisyr: Har precis klippt mig - för ett par timmar sedan bara. Det är fortfarande i ganska risigt skick och det behövde tas lite mer än vad jag vill, men håret känns bättre i varje fall. Och så har jag bestämt mig för att sluta färga det.

Kläder: Har behov av nya leggins eftersom det är hål på ungefär alla jag har, men jag har inte lyckats köpa några. Än.

Upptäckt: Upptäckte en kattspya i en filt i förmiddags. Ungefär så rolig den här månaden varit...

Extra speciell rolighet: Var på 42-årskalas/husesyn hos en god vän i fredags tillsammans med en massa roliga vänner och det var så där supertrevligt att jag inte riktigt ville att kvällen skulle ta slut.

Mitt favoritinlägg: Det känns alltid väldigt skönt att få skriva av sig lite tankar, och inlägget "Andra sidan myntet" är inget undantag.

2 kommentarer:

 1. Bahahahaha, toklökig måste vara bästa ordet på länge! Underbar beskrivning! Jag tackar hjärtligt för att du med detta höjde mitt humör:)
  I helgen skall jag kolla på de tre första HG-filmerna (igen) och söndagen blir det bio med #4. Som. Jag. Längtar.
  Kom förbi OPI-rea häromdagen (3 för 100dkk) och tittade faktisk efter Bond-lack till dig - ingen tur, så det glädjer mig att du har hittat några själv. För du förtjänar dom (och resten) och jag gillar din nagelblogg;)
  På danska säger man att en fågelskit i håret betyder tur (jag undrar vem som kommit fram till det och hur?). Om det stämmer, så måste en kattspya i soffan också betyda att något gott är i din väg. Skrock-skrock-skrockeliskrock!

  SvaraRadera
  Svar
  1. :D Jamen då MÅSTE ju kattspyan betyda att jag kommer hitta den där Q-muggen i ett paket under granen. Tror det är den jag suktar efter allra mest faktiskt.
   Jag har precis hämtat ut 6 av Skyfall-lacken, 2 är på väg in och övriga 4 kommer jag snart ha de med. Tack goa rara för Black Friday och Ebay liksom.
   Jag tror inte du blir besviken på sista filmen. Kan kanske tycka att den kändes lite onödigt lång ibland - kill your darlings - men adaptionen av böckerna är väldigt bra i hela filmatiseringen.

   Radera

Tack för din kommentar!

Jag förbehåller mig rätten att radera kommentarer som är: spam, reklam, otrevliga, irrelevanta för inlägget och/eller anonyma .